Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Kiseleff 16 - RB 544(Locul 1/328)

(boutique, 14 apartamente, anul construirii: 2021)
Da, în acest moment Kiseleff 16 e cel mai luxos condominiu din București. Iușuț și Petrescu sunt și ei tot acolo cu La Gloire Elite și Rabat ca standarde, design general și calitate a materialelor, la prețuri, de asemenea, însă nu și la estetica spațiilor comune. Dar să vedem dacă Sachin și doamna Cherecheș îl vor ajunge din urmă pe Stelu, sau poate chiar îl vor întrece atunci când vor fi gata Venezuela și 45-ul, anul viitor.
Amplasament: 88
Estetică exterioară: 90
Estetică interioară: 94
Funcționalitate: 59
Property INDEX: RB 544
GB Real Estate Property Index - 16 Kiseleff

Kiseleff 16, vedeta imobiliară a momentului

E cel mai cunoscut și mai comentat proiect imobiliar rezidențial de lux de către specialiștii pieței de real estate, dar și de către mulți dintre potențialii cumpărători. Pentru că e printre cele mai scumpe de pe piață în acest moment, fără îndoială, apartamentele de aici vânzându-se cu peste 10,000€/ mp. Dar și pentru că Stelu, dezvoltatorul, e cunoscut pentru ambiția sa declarată de a fi înaintea tuturor celorlalți când e vorba de a băga mâna adânc în cont pentru a avea tot ce e mai bun în orice, de la calitatea materialelor la originalitatea proiectelor.

Dar, mai ales, la „risipa” pe estetic, fiind printre puținii care sacrifică metri pătrați din apartamente pentru a le da locatarilor intrări și holuri somptuoase, decorate cu opere de artă, intrări cu mașina ca la Cannes. Pentru că da, sunt din ce în ce mai mulți cumpărători dispuși să plătească incredibil de mult doar pentru a locui într-o clădire landmark – așa cum e peste tot în țările cu o lungă tradiție a luxului.

Așadar, dacă dai un milion de Euro pe un apartament de două camere,

un sfert de milion e pentru că stai în Kiseleff, alt sfert de milion pentru eleganța clădirii, al treilea pentru statuetele și tablourile de la intrare și de pe holuri, și ultimul pentru apartament și calitatea materialelor și instalațiilor. Ca la majoritatea clădirilor unicat de mare lux, cei care cumpără apartamentele le iau ca să locuiască ei, fiindcă sunt greu de închiriat. Un apartamențel de 100mp aici cumpărat cu un milion de Euro, să zicem, ar trebui să fie închiriat cu vreo 4,000€/ lună ca să devină rentabilă această opțiune.

Legat de proprietatea asupra lui Kiseleff 16, circulă mai multe variante diferite legate de raporturile dintre Olăroiu, cel cu fotbalul, și Stelian Gheorghe. Terenul a fost al lui Stelu, cumpărat de la stat, de la RAPPS. La un moment dat apare și Olăroiu în acte, ca proprietar sau co-proprietar, chiar înainte de a începe construcția. Dar de tot proiectul s-a ocupat Stelu, și în continuare fiica sa e cea care face vânzările. Dar poate că e mai bine așa, fiindcă dacă ar fi stat Olăroiu pe șantier și nu Stelu, cine știe ce ar fi ieșit…

Fiindcă Stelu e genul de client-coșmar pentru orice firmă de construcții.

Nu numai pentru că muncitorii se așteaptă să-l găsească dimineața dormind în șantier, ci și pentru că vede denivelări microscopice chiar și când acestea nu există. La Kiseleff 16 erau deja mulți copaci, însă a investit mult pentru încă o protecție verde, un perete compact de arbuști ornamentali înalți, care acoperă aproape jumătate din clădire. Care clădire e elegantă, materialele, texturile, culorile, contrastele, încadrarea în peisaj au fost concepute de niște oameni care fie au învățat carte, fie sunt foarte înzestrați de la natură, fie amândouă. Nu am înțeles dacă plăcile sub formă de pale de turbină au și vreun scop funcțional (deflectoare de zgomot, sau poate se rotesc când bate vântul și produc apă caldă în bloc?), ori au rol pur decorativ. Iar intrarea și holul minimaliste, cu opere de artă, poartă și ele amprenta Stelu, ca și în Rahmaninov.

Da, în acest moment Kiseleff 16 e cel mai luxos condominiu din București. Iușuț și Petrescu sunt și ei tot acolo cu La Gloire Elite și Rabat ca standarde, design general și calitate a materialelor, la prețuri, de asemenea, însă nu și la estetica spațiilor comune. Dar să vedem dacă Sachin și doamna Cherecheș îl vor ajunge din urmă pe Stelu, sau poate chiar îl vor întrece atunci când vor fi gata Venezuela și 45-ul, anul viitor. Sau poate One Modrogan, ori Centralisul cu atrium. La momentul acesta mai sunt doar două apartamente nevândute aici… (George Butunoiu – martie 2022)

*

Referințe:

Oferte de vânzare: 

  • Apartament 4 camere, 290 mp, 2 locuri de parcare; prezentare detaliată aici sau descarcă fișier aici. (prin Regatta, martie 2022)
  • Apartament 3 camere, 230 mp, 2 locuri de parcare; prezentare detaliată aici sau descarcă fișier aici. (prin Regatta, martie 2022)
  • Apartament 4 camere, 290 mp, 2 locuri de parcare; prezentare detaliată aici. (prin Sotheby’s, aprilie 2022)

Prețuri din anunțuri: 

  • 11,350€/mp util (3 camere, 160 mp, etaj 2) – mai 2022

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Dezvoltator Stelian Gheorghe