Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

La Gloire Élite - RB 540(Locul 2/328)

(boutique, 17 apartamente, anul construirii: 2021)
La Gloire Elite e un bloc foarte bine făcut, modern, la zi chiar și la standardele occidentale, din toate punctele de vedere: și arhitectural, și constructiv, materiale de ultimă generație, de cea mai bună calitate. Ca să nu mai repet laudele la adresa esteticii... Dar cea mai mare problemă acolo este că e înghesuit între casele din jur, și doar câteva apartamente au un nivel rezonabil de perspectivă și de intimitate.
Amplasament: 90
Estetică exterioară: 88
Estetică interioară: 84
Funcționalitate: 57
Property INDEX: RB 540
GB Real Estate, residential properties Bucharest - La Gloire Elite (Varsovia 6)

Din stradă, îți dai seama că La Gloire Elite e bloc doar dacă te uiți cu atenție

Zona delimitată de Piața Victoriei – Kiseleff – Ion Mincu – Clucerului – Averescu – Prezan – Aviatorilor – Mircea Eliade cu ocolul Turgheniev, Dante, Gogol – Beller – Calea Dorobanților, și înapoi în Piața Victoriei ca să se închidă cercul, e cea mai întinsă zonă compactă cu o eleganță aristocratică, cu istorie și cu multe secrete, cu poezie. E înverzită, foarte frumoasă, și pe cale de consecință și de departe cea mai scumpă imobiliar din București. Pătratul Piața Victoriei – Statuia Aviatorilor – Piața Dorobanților – Perla e zona „Capitale”, pentru că multe străzi au numele unor astfel de orașe.

Acuma, să găsești în acest faimos pătrat probabil singurul teren liber, să aibă fix forma și mărimea unei clădiri rezidențiale deloc mică, și să mai și obții autorizația de construcție pentru un bloc în această zonă, aproape lipit de casele din jur, chiar că înseamnă să ai noroc în viață!

Varșovia e o stradă mică, între Paris și Londra. Foarte frumoasă, desigur. Din fericire, La Gloire Elite e așezat cu partea îngustă către stradă și se duce mult în spate, așa că e mult mai puțin invaziv asupra peisajului decât s-ar putea crede la prima vedere, când vezi că nu e un boutique tocmai mic. Cu alte cuvinte, din stradă, îți dai seama că La Gloire Elite e bloc doar dacă te uiți cu atenție. Ceea ce e un lucru foarte bun și pentru vecini, care nu-și văd valoarea proprietăților micșorată de noul „intrus”.

Dar dezvoltatorul Andrei Iușuț și-a făcut datoria

pentru marele favor pe care l-a primit ca să construiască aici. A angajat arhitecți foarte buni, a băgat adânc mâna în buzunar ca să poată să cumpere cele mai bune materiale. Și rezultatul a fost cel așteptat: un bloc elegant, foarte bine încadrat în peisaj prin culori, contraste și texturi. Are și o grădiniță în față cu un gard ornamental de fier, poarta cu cifru la intrarea în curte, alee frumoasă către intrarea principală de pe mijlocul laturii lungi, spre spate. Terminat în prima parte a lui 2021, are 17 apartamente, dintre care 2 penthouses, și 34 de locuri de parcare. Dar din cauza îngustimii spațiului, o parte dintre aceste parcări sunt supraetajate.

Holul nu e spectaculos, și nici nu cred că s-ar justifica unul mai mare decât l-au făcut pentru cele 17 apartamente. Însă e foarte bine conceput, cu atenție la fiecare detaliu, cu o investiție consistentă în estetică – ceea ce încă nu vezi prea des la ansamblurile rezidențiale, fie ele mici sau mari. Apartamentele sunt relativ mici, cu suprafețe între 88 și 209mp. Când au fost puse în vânzare, prețurile au fost între 6,300€/mp și 9,300€/mp. Ultimele apartamente se vând acum cu aproximativ 10,000€/mp aici, făcând din La Gloire Elite unul dintre cele mai scumpe imobile rezidențiale din București și din România…

E un bloc foarte bine făcut, modern, la zi chiar și la standardele occidentale, din toate punctele de vedere: și arhitectural, și constructiv, materiale de ultimă generație, de cea mai bună calitate. Ca să nu mai repet laudele la adresa esteticii… Dar cea mai mare problemă acolo este că e înghesuit între casele din jur, și doar câteva apartamente au un nivel rezonabil de perspectivă și, mai ales, de intimitate. De asemenea, tot îngustimea spațiului i-a obligat la câteva compromisuri legate de geometria interioară a apartamentelor, renunțând la mai multe ingrediente esențiale ale adevăratului lux rezidențial, cel al spațiilor largi… (George Butunoiu – martie 2022)

Property Index GB Real Estate - La Gloire Elite

Prețuri din anunțuri:

  • 10,800€/mp util (5 camere, 209 mp, 26 mp terasa, etaj 3) - decembrie 2021
  • 9,900€/mp util (4 camere, 138 mp, 41 mp terasa, etaj 1) - decembrie 2021
  • 9,350€/mp util (3 camere, 114 mp, 9 mp terasa, etaj 1) - decembrie 2021
  • 10,100€/mp util (2 camere, 88 mp, 19 mp terasa, etaj 1) - decembrie 2021
  • 9,660€/mp util (2 camere, 88 mp, mp terasa, etaj 1) - mai 2022
  • 8,000€/mp util (2 camere, 112 mp, mp terasa, etaj 2) - mai 2022
  • 7,246€/mp util (3 camere, 138 mp, mp terasa, etaj 1) - mai 2022
  • 7,900€/mp util (4 camere, 164 mp, mp terasa, etaj 1) - mai 2022
  • 11,325€/mp util (4 camere, 132 mp, mp terasa, etaj 3) - mai 2022
  • 7,400€/mp util (5 camere, 257 mp, mp terasa, etaj 3) - mai 2022

Referințe:

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Dezvoltator Andrei Iuşut