Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Rahmaninov Residence - RM 492

6 - 12 niveluri, 85 apartamente, anul construirii: 2018
Odată intrați în One Rahmaninov, fostul Rahmaninov Residence, dați de luxul rezidențial aproape suprem: un hol de 600mp, cum nu mai există în România, înalt și cu candelabre, lucrări de artă, canapele pentru vizitatori. Și un pian de concert, despre care tare aș fi vrut să aflu dacă e și acordat. Nu aș fi pus „aproape suprem” dacă nu aș fi aflat că Sachin pregătește ceva încă și mai spectaculos...
Amplasament: 71
Estetică exterioară: 81
Estetică interioară: 96
Funcționalitate: 63
Property INDEX: RM 492 (Locul 28/623)
Preț mediu de vânzare: 6,727€/mp util
GB Real Estate, residential properties Bucharest - One Rahmaninov

One Rahmaninov, fostul Rahmaninov Residence, cel mai luxos bloc rezidențial neboutique

Am trecut din nou pe strada Rahmaninov, paralelă cu Calea Floreasca pe porțiunea care mărginește Lacul Floreasca, și am avut o surpriză plăcută. Pentru că a început să se curățe încet-încet și să arate mai omenește, mai rezonabil față de terenurile virane din urmă cu nu mult timp, șantiere cu praf, blocuri noi lângă case și construcții modeste și șoproane de tablă.

Chiar pe la mijloc, între Grădiștea Floreștilor și Țițeica și cu spatele chiar în Parcul Verdi, cel veșnic neamenajat, a ridicat Stelu un bloc de i s-a dus faima chiar de când primele excavatoare au început să muște din pământul din ce în ce mai prețios.

Fiindcă Stelu, celebrul dezvoltator,

e cunoscut pentru ambiția sa declarată de a fi înaintea tuturor celorlalți când e vorba de a băga mâna adânc în cont pentru a avea tot ce e mai bun în orice, de la calitatea materialelor la originalitatea proiectelor. Dar, mai ales, la „risipa” pe estetic, fiind printre puținii care sacrifică metri pătrați din apartamente pentru a le da locatarilor intrări și holuri somptuoase, decorate cu opere de artă, intrări cu mașina ca la castele. Pentru că da, sunt din ce în ce mai mulți cumpărători dispuși să plătească incredibil de mult doar pentru a locui într-o clădire landmark – așa cum e peste tot în țările cu o lungă tradiție a luxului.

Stelu e genul de client-coșmar pentru orice firmă de construcții. Nu numai pentru că muncitorii se așteaptă să-l găsească dimineața dormind în șantier, ci și pentru că vede denivelări microscopice chiar și când acestea nu există. Se spune că Stelu și-a „făcut mâna” cu Rahmaninov Residence – cum se chema el înainte de tranzacția cu One United Properties – pentru a se obișnui cu toate dedesubturile luxului rezidențial, înainte de a se apuca de Kiseleff 16, „perla coroanei”. Pentru moment, cel puțin, fiindcă dacă Stelu va decide să construiască și un turn rezidențial, atunci aproape sigur că și acela va fi cel mai luxos și risipitor cu spațiile care nu sunt de vânzare. Adică intrări de bienală, holuri și culoare mai mari decât e nevoie.

Așadar, Stelu a făcut un bloc mare, cu 85 de apartamente, 

dintre care 4 penthouses, cu 200 de locuri de parcare subterană, parking foarte bine conceput și realizat. Toate terminate în prima parte a lui 2020. Apartamentele sunt mari, cu cel mai mic de 115mp la două camere, iar penthouse-urile depășesc 600mp, toate cu terase neobișnuit de largi. Cei de la ultimele niveluri au și vedere directă către Lacul Floreasca. Aerul condiționat este prin tavan, cu un sistem de ultimă generație. Și care tavane sunt înalte, au aproape 3 metri – un alt marker important al luxului rezidențial.

Blocul nu are multe etaje, însă e lung și masiv. Dar masiv fără a-și pierde din eleganță – lucru încă rar în București, și o altă mare realizare pentru Stelu, pe cale de consecință. Elegant ca linii, proporții, și cromatic, mai ales, fără să facă exces de culori închise și contraste puternice, cum e moda zilei. Are o mică enclavă verde neîngrădită în față cu plante și arbuști ornamentali, foarte bine făcută. Iar în spate parcul sălbatic Verdi, după cum am mai spus, care arată bine dacă e privit de departe sau de la înălțime.

Intrarea e spectaculoasă, fiind printre foarte puținele clădiri rezidențiale din București care și-a permis o aleea circulară de acces, pe care mașinile întră pe o parte, lasă prețioasa încărcătură chiar în fața ușii, sub un impozant acoperiș de sticlă, ca la Cannes, ca să nu-i atingă vreun strop de apă sau un fulg de nea, și ies pe partea cealaltă. Și mai au și încă o bandă de așteptare, iarăși un accesoriu rar, de mare lux. Iar dacă ar fi pus niște opritoare mai estetice decât „celebrii” stâlpișori de plastic negru ai primăriei ca să apere trotuarul de nesimțirea șoferului bucureștean, ar fi fost încă și mai bine.

Dar odată intrați în Rahmaninov Residence, pe numele său nou acum One Rahmaninov, dați de luxul rezidențial aproape suprem:

un hol de 600mp, cum nu mai există în România, înalt (double hight) și cu candelabre, lucrări de artă, canapele pentru vizitatori. Și un pian de concert, despre care tare aș fi vrut să aflu dacă e și acordat… Nu aș fi pus „aproape suprem” dacă nu aș fi aflat că Sachin pregătește ceva încă și mai spectaculos în materie de lux rezidențial de condominium, un hol cu atrium. Abia aștept să-l văd gata anul viitor, ca să-l compar apoi cu acesta al lui Stelu și să decid care este „mai suprem”.

Și încă ceva: la disability access stau foarte bine: nicio treaptă, oricât de mică, pentru cei cu dizabilități motrice (fizice), panta aleii foarte lină, lifturile suficient de încăpătoare. Nu am văzut ceva pentru cei cu dizabilități senzoriale (vedere, auz), însă nu are nimeni în București așa ceva, și nici nu va avea prea curând. Abia dacă în marile orașe din Occident apar și acestea, în ultimii ani.

Da, One Rahmaninov este în acest moment cel mai luxos condominiu mare, adică ne-boutique și ne-turn. Și singurul, deocamdată, cu servicii de concierge, din câte știu. Dacă ar fi fost cu 790 de metri mai încolo, adică dincolo de Lacul Floreasca și de Eliade, ar fi vândut apartamentele cu peste 10-12,000€/mp. Dar așa, le vând doar la mai puțin de jumătate, aproape de 6,000. Când au fost puse în vânzare, în 2018, prețurile erau între 4,500 și 6,800€/mp. (George Butunoiu – martie 2022)

PS: au întrerupt asociarea cu One United Properties, așa că au revenit la vechiul nume, Rahmaninov Residence, nu mai sunt One Rahmaninov… (aprilie 2022)

Prețuri din anunțuri

Vânzare:

  • 6,000€/mp util (2 camere, 138 mp, etaj 5) - august 2022
  • 7,800€/mp util (4 camere, 206 mp, etaj 6) - august 2022
  • 6,380€/mp util (4 camere, 205 mp, etaj 3) - august 2022

Oferte de vânzare: 

  • Apartament 4 camere, 315 mp; prezentare detaliată aici sau descarcă fișier de aici. (prin Regatta)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...