Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Amiral Constantin Bălescu 31A - RB 500(Locul 17/328)

(boutique, 9 apartamente)
Acum vezi adesea și diferențele de zece ani, sau chiar mai puțin, din stilul și conceptul arhitectural, calitatea materialelor, accentul din ce în ce mai mare pus pe estetică. Frumosul bloc din Amiral Constantin Bălescu 31A e una dintre puținele clădiri bucureștene care aparține altei decade, însă pe care nu o ghicești dacă nu citești ce scriem noi aici...
Amplasament: 88
Estetică exterioară: 67
Estetică interioară: 83
Funcționalitate: 58
Property INDEX: RB 500
GBRE - cladiri rezidentiale din zona Herastrau - Primaverii - Constantin Balescu 31A

Cine poate ghici când a fost construită Amiral Constantin Bălescu 31A doar uitându-se la ea?

Chiar unde Amiral Constantin Bălescu se taie cu Jean Monnet, e de ceva vreme un bloc cu fațadă din cărămidă roșie pe care încep acum să se vadă urmele vremii. Mici de tot, dar se vor mări dacă nu vor face ceva în curând. Și ar fi păcat să nu intervină, fiindcă e o clădire bine făcută, bine integrată în elegantul peisaj al faimosului cartier Primăverii.

Strada Jean Monnet e una dintre cele mai cunoscute din cartierul bucureștean Primăverii, și el poate cel mai cunoscut din oraș, fiind cel mai râvnit, cel mai scump, locul în care își au casele președintele și foștii președinți, prim-miniștrii și majoritatea celor din guvern, celebritățile, vechii și noii îmbogățiți. Începe în Teheran, traversează Primăverii și se termină în Mircea Eliade, în dreptul Lacului Bordei.

Plin cu copaci bătrâni, puțin circulat, puțin zgomot, multe vile, puține blocuri rezidențiale și de birouri. Amiral Constantin Bălescu, paralelă cu Bulevardul Primăverii, e mult mai puțin cunoscută, deși e la fel de frumoasă și cu la fel de mulți copaci. Fiindcă numele e mai greu de reținut, pentru că e ceva mai scurtă și nu la fel de elegantă în capătul cu aglomerație dinspre Calea Dorobanților.

Cunosc bine clădirea din Amiral Constantin Bălescu 31A,

am fost de mai multe ori acolo. Au fost printre primii care au dat mult mai multă atenție decât de obicei spațiilor comune, cum e holul lor de intrare care surprinde pe mulți care ajung acolo pentru prima dată. Păcat că nu au rampă pentru cei cu dizabilități fizice, deși ar fi avut tot locul din lume să le facă. Probabil că au lift care coboară până în garajul subteran, ceea ce le mai simplifică puțin viața celor în scaune cu roți, însă tot trist și frustrant trebuie să fie pentru ei.

Arhitectura și construcțiile din rezidențialul premium au evoluat într-un ritm foarte rapid în București, care a surprins pe toată lumea. Până acum recunoșteai diferențele de vârstă ale clădirilor construite la intervale de 20, 30 de ani sau mai mult. Acum vezi adesea și diferențele de zece ani, sau chiar mai puțin, din stilul și conceptul arhitectural, calitatea materialelor, accentul din ce în ce mai mare pus pe estetică. Frumosul bloc din Amiral Constantin Bălescu 31A e una dintre puținele clădiri bucureștene care aparține altei decade, însă pe care nu o ghicești dacă nu citești ce scriem noi aici, pe Property INDEX. A fost construit de către Sorin Crețeanu, cel care are Procema și Comnord, și pe Internet apare ca locuind el însuși acolo, la apartamentul de la ultimul etaj. Tot el are și Emanoil Porumbaru 82-84 sau Monnet 10, chiar vizavi… (George Butunoiu – ianuarie 2022)

Prețuri chirie din anunțuri: 

  • 16€/mp util (4 camere, 239 mp, 29mp terasa, etaj 1) – mai 2022
Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Dezvoltator Sorin Crețeanu