Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Monnet 10 - RB 478

(boutique, 6 apartamente)
Construit în 2014 pe partea cu mult mai multă verdeață și cu mai puține construcții, la colț cu Moliere, vecin cu Ion Iliescu și cu Gradina TVR Moliere, în paragină aceasta. Un bloc mic cu cinci etaje și patru apartamente, nu foarte inspirat arhitectural și estetic, însă curat, bine întreținut, cu intrarea ascunsă de o mică perdea verde, destul de frumoasă și utilă. 
Amplasament: 88
Estetică exterioară: 70
Estetică interioară: 67
Funcționalitate: 45
Property INDEX: RB 478 (Locul 36/373)
GBRE - cladiri rezidentiale din zona Herastrau - Primaverii (Monnet 10)

A cui grădină o fi fost aceea din care Monnet 10 au reuțit să ia o bucată?

Zona delimitată de Piața Victoriei – Kiseleff – Ion Mincu – Clucerului – Averescu – Prezan – Aviatorilor – Mircea Eliade cu ocolul Turgheniev, Dante, Gogol – Beller – Calea Dorobanților și înapoi în Piața Victoriei ca să se închidă cercul e cea mai întinsă zonă compactă cu o eleganță aristocratică, cu istorie și cu multe secrete, cu poezie. E înverzită, foarte frumoasă, și pe cale de consecință și de departe cea mai scumpă imobiliar din București.

Strada Jean Monnet e una dintre cele mai cunoscute din cartierul bucureștean Primăverii, și el poate cel mai cunoscut din oraș, fiind cel mai râvnit, cel mai scump, locul în care își au casele președintele și foștii președinți, prim-miniștrii și majoritatea celor din guvern, celebritățile, vechii și noii îmbogățiți. Începe în Teheran, traversează Primăverii și se termină în Mircea Eliade, în dreptul Lacului Bordei. Plin cu copaci bătrâni, puțin circulat, puțin zgomot, multe vile, puține blocuri rezidențiale și de birouri.

Construit în 2014 tot de Sorin Crețeanu, cel cu Procema și Comnord, care are și Emanoil Porumbaru 82-84 și Amiral Bălescu 31A, pe partea cu mult mai multă verdeață și cu mai puține construcții, la colț cu Moliere, vecin cu Ion Iliescu și cu Gradina TVR Moliere, în paragină aceasta. Un bloc mic cu cinci etaje și șase apartamente, nu foarte inspirat arhitectural și estetic, însă curat, bine întreținut, cu intrarea ascunsă de o mică perdea verde, destul de frumoasă și utilă. Nu au rampă pentru cei cu dizabilități fizice. Probabil că au lift care coboară până în garajul subteran, ceea ce le mai simplifică puțin viața, însă tot trist și frustrant trebuie să fie pentru ei. Monnet 10 e unul dintre puținele blocuri care și-au pus paznicul afară, într-o gheretă de sticlă foarte bine făcută. Asta ca să mai economisească vreo câțiva metri pătrați la holul de intrare – ceea ce nu e o idee rea deloc. (George Butunoiu – martie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Dezvoltator Sorin Crețeanu