Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Moliere Residence - RM 502(Locul 14/328)

(6 - 12 niveluri, 23 apartamente, anul construirii: 2010)
Moliere Residence e un lux postdecembrist de decadă trecută care încă rezistă bine în timp. Un bloc cunoscut în București, mai ales pentru cele două apartamente penthouse de la ultimele niveluri, cu piscină și o adevărată grădină, care valorează peste 2 milioane de Euro fiecare.
Amplasament: 89
Estetică exterioară: 69
Estetică interioară: 82
Funcționalitate: 52
Property INDEX: RM 502
GBRE - cladiri rezidentiale, strada Moliere 17-19

Moliere Residence, un lux postdecembrist care încă rezistă bine

Strada Moliere e una dintre cele mai cunoscute din cartierul bucureștean Primăverii, și el poate cel mai cunoscut din oraș, fiind cel mai râvnit, cel mai scump, locul în care își au casele președintele și foștii președinți, prim-miniștrii și majoritatea celor din guvern, celebritățile, vechii și noii îmbogățiți. E o stradă foarte scurtă, începe în Jean Monnet și se termină în Mircea Eliade, dar e cunoscută pentru că acolo locuiește Ion Iliescu. Iar dacă traversezi bulevardul, spre Turgheniev, ajungi la casele lui Băsescu, a lui Johannis, locuința de serviciu a prim-ministrului, a ambasadorului SUA.

E o stradă cu circulația restricționată la rezidenți, puțin zgomot, deci, destul de multă verdeață. Ce le strică mult din ambianță e terenul viran de pe colțul cu Eliade, care e așa de mulți ani, pentru că fostul proprietar Dan Petrescu nu a obținut aprobările să construiască un bloc, așa cum voia – printre altele pentru că e o fântână monument istoric chiar în mijloc, din câte am auzit.

Moliere Residence a fost construit în 2010,

un bloc cu șase etaje și două niveluri subterane, cu 23 de apartamente și 50 de locuri de parcare într-un garaj cu acces separat pentru intrare și ieșire. E un bloc cunoscut în București, fiind un etalon al luxului la vremea lui, mai ales pentru cele două apartamente penthouse de la ultimele niveluri, cu piscină și o adevărată grădină, care valorează peste 2 milioane de Euro fiecare. A fost construit de către grecul Raptis Kavouras, cel care are The Status Residence de pe Șoseaua Nordului 102-104, vizavi de Parcul Herăstrău.

Arhitectural și estetic e destul de comun, nimic de semnalat aici. Au niște plante și arbuști decorativi în față, ceea ce îi dă o pată de culoare, însă îngrădirile înalte din sticlă opacă ale celor de la parter sunt cam deranjante ochiului. Intrarea e spațioasă, cu un birou larg de recepție, hol tip lobby, destul de impresionant, pavat cu granit sau marmură, portar. Două lifturi – ceea ce e rar pentru un bloc cu atât de puține apartamente. Nu au rampă pentru cei cu dizabilități fizice și scările sunt destul de multe. Însă au lift care coboară până în garajul subteran, ceea ce le mai simplifică puțin viața celor în scaune cu rotile, dar tot trist și frustrant trebuie să fie pentru ei… (George Butunoiu – martie 2022)

Prețuri din anunțuri:

  • 3,600€/mp construit (terase incluse) (penthouse, 275 mp util + 400 mp terase, et. 5+6, suprafața totală construită 715 mp cu terase incluse, preț proprietate 2.6 Mil. €) – noiembrie 2021

Referințe:

Moliere Residence, Property Index GB Real Estate

*

Referințe:

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Dezvoltator Raptis Kavouras