Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Cvartalul Șoseaua Nordului 60-110 - RM 478(Locul 39/328)

(cvartal, 3 blocuri, 6 - 12 niveluri, 85 apartamente, anul construirii: 2006)
În lumea agențiilor imobiliare, a onor clientelei, cumpărătorilor și investitorilor, blocurile din partea aceea a Bucureștiului, între Șoseaua Nordului, Gafencu și Caranfil se împart în două: blocurile „de la șosea”, cu fața și vederea directă către Parcul Herăstrău, și „restul”...
Amplasament: 84
Estetică exterioară: 65
Estetică interioară: 73
Funcționalitate: 61
Property INDEX: RM 478
Soseaua Nordului 60-110, Property Index (residential) GB Real Estate

Șoseaua Nordului 60-110, adevăratul privilegiu al marelui Parc Herăstrău

În lumea agențiilor imobiliare, a onor clientelei, cumpărătorilor și investitorilor, blocurile din partea aceea a Bucureștiului, între Șoseaua Nordului, Gafencu și Caranfil se împart în două: blocurile „de la șosea”, cu fața și vederea directă către Parcul Herăstrău, și „restul”. După Ambasada Chinei, blocurile „de la șosea” încep de la numărul 20. Urmează Ambasada Coreei de Nord, clădirile de birouri ale lui Țiriac, alte birouri ale lui Lukoil, case, două blocuri mai mici, la 54 și 58, un mare șantier pentru un bloc nou. Dar blocurile mari, „de portofoliu” pentru agențiile imobiliare, încep de la numărul 60 și țin până la 110, ultimul bloc înainte de Village Francais.

Între acestea e un amestec de blocuri mai noi și mai vechi, mai bine sau mai pe repezeală făcute. La început intenționam să le prezint pe fiecare în parte, însă acum mi se pare mai eficient să le prezint împreună, pentru că, oricum, toată lumea așa le consideră, fie ei agenți, cumpărători sau proprietari – cel puțin în primele cicluri ale tranzacțiilor imobiliare. Șoseaua Nordului 60 și cel de la 62B sunt mari, bine făcute, cu grijă pentru spațiile comune, intrări, holuri, ceva plante decorative în față. Urmează apoi ansamblul acela cu piscina în față, Nordului Herăstrău Luxury Apartment (numit și LakeView Condiminium), la numerele 82-92. Apoi un bloc mai vechi la 94A, cu urme vizibile de deteriorare.

Cvartalul cumprinde blocurile dintre numerele 60 și 110 care sunt chiar pe Șoseaua Nordului, cu fața către Parcul Herăstrău, cu excepția LakeView Condominium, listat separat în topul Property INDEX, ca ansamblu rezidențial.

The Status Residence, Kavouras și Neidoni

La Șoseaua Nordului 102-104 e iarăși un bloc mare și la standarde mai înalte, cel cu băcănia Market Nord la demisol, iar după el e Șoseaua Nordului 110, la fel, mare, bine făcut, cu grijă pentru estetica, funcționalitatea și detaliile legate de spațiile comune. Blocul din Șoseaua Nordului 102-104, cel care are Market Nord la demisol, are un nume distinct, The Status Residence, și a fost construit de către Raptis Kavouras, cel care a făcut și Moliere Residence. Se și vede, de altfel, fiindcă și-a pus emblema cu RK Developement (Raptis Kavouras Development) la intrare. Și dacă tot este să vorbim de cei care au construit blocurile din acest grup, trebuie pus pe listă și Bogdan Gabriel Neidoni, despre care găsiți multe și pe Internet.

Și gata, de la WC-ul soldaților care păzesc apartamentul Ambasadorului Israelului încolo începe Village Francais, alte vremuri, altă lume, alte standarde. Oricum, acest cartier apărut la puțin timp după revoluție și un etalon al luxului rezidențial al acelor vremuri, va dispărea în curând și în locul său vor apărea adevăratele clădiri ale secolului 21, care le vor face invidioase pe cele din Șoseaua Nordului 60-110…

Apartamentele din Șoseaua Nordului 60-100, cele din prima linie, „de la șosea”, se vând cu peste 4,000€/mp util, comparabil cu cele din blocurile noi și moderne din „spate”, din linia a doua, cele dinspre Nicolae Caranfil, apărute în ultimii ani – chiar dacă acestea „de la șosea” sunt construite înaintea marii crize din 2008. La închiriere sunt prețuri de 12-15€/mp. (George Butunoiu – februarie 2022)

Prețuri din anunțuri:

  • 3,900€/mp construit (terasa, parcare și boxă incluse) (3 camere, 190 mp construit, terasa inclusă, loc parcare, boxă, et. 4) – noiembrie 2021, bloc Sos. Nordului 62B
Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...