Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Luxuria Residence - RAM 441

ansamblu rezidențial, 9 blocuri, 6 - 12 niveluri, 630 apartamente
Luxuria Residence e un lucru bine făcut, nemțește, pentru oameni eficienți, calculați, cu venituri sigure și stabile, profilul teuton. Oameni care nu amestecă prea mult lucrurile. Casa e casă, jobul e job, distracția e de două ori pe an, în concediu. Dacă într-o zi va apărea o mică biserică în complexul Luxuria Residence, sunt sigur că va fi luterană sau calvină...
Amplasament: 67
Estetică exterioară: 71
Estetică interioară: 76
Funcționalitate: 64
Property INDEX: RAM 441 (Locul 87/373)
Luxuria Residence, Property Index GB Real Estate

Luxuria Residence, amplasamentul ideal al viitoarei biserici calvine din București

Când spui cuiva că acel lucru e făcut nemțește, cel cu care stai de vorbă se gândește deja că e bine conceput și construit, că funcționează așa cum te aștepți, că folosește foarte bine scopului pentru care a fost făcut, că e fiabil, rezistent. Dar rareori primele lucruri care îți vin în minte sunt eleganța, rafinamentul, culorile frumoase, proporțiile plăcute ochiului. Când e vorba despre lifestyle, în special, despre savoir vivre, pe acestea ai vrea să ți le conceapă francezul, italianul, spaniolul, mai degrabă decât neamțul.

Dacă ajungi cu treabă la capătul lungului bulevard al Expoziției, la marele office building Expo Business Park al lui Portland, vezi în dreapta, în spatele lui, mai precis spus, un masiv ansamblu rezidențial cu 9 blocuri înalte, albe și la fel toate. Citești Luxuria Residence pe un panou. Te apropii curios și te uiți bine, de jur împrejur, și apoi îți vine să zici iată, un lucru făcut nemțește! Ordine, disciplină, simetrie, aliniere, neieșire din rând, colțuri drepte, numai pătrate și dreptunghiuri. Singurele lucruri puțin rotunjite acolo par să fie barierele roșii de la garajul subteran. Nu știu cum le-a scăpat, pentru că sunt destule bariere perfect drepte pe piață…

La Luxuria Residence totul îți inspiră încredere funcțională austeră,

făcut să funcționeze așa cum scrie în prospect. Ansamblul e conceput pentru oameni harnici, muncitori, care după ce lucrează din răsputeri toată ziua ajung acasă și își văd de ale lor, care nu mai coboară din bloc până dimineața. Fiindcă sunt organizați și nu au uitat ceva pentru care să trebuiască să coboare din nou ca să cumpere sau să aducă sus. Nu e pentru cei care se mai duc apoi în fața blocului, în trening și șlapi, ca să mai stea la un pahar de vorbă cu vecinii și vecinele, cum e în Italia sau în Grecia.

De aceea nici nu au fost proiectate multe ancore sociale la Luxuria. Proporția de parc privat din totalul suprafeței complexului rezidențial e mai mică decât la altele, nu au piscine, magazine de utilitate curentă, spa, locuri pline cu instalații și jucării multicolore pentru copii. Am văzut, însă, o sală de gimnastică foarte bine echipată, care are și instructor personal doar în timpul zilei, pentru soțiile care rămân să lucreze de acasă, și o recepție de tip lounge la intrarea în complex, foarte mare, frumoasă și bine utilată, la care poți cafea gratis, din câte mi s-a spus.

Luxuria Residence e, așadar, un lucru bine făcut, nemțește, pentru oameni eficienți, calculați, cu venituri sigure și stabile, profilul teuton, pentru care 3,018.58012195122€/mp util este prețul corect. Oameni care nu amestecă prea mult lucrurile. Casa e casă, jobul e job, distracția e de două ori pe an, în concediu. Dacă într-o zi va apărea o mică biserică în complexul Luxuria Residence, sunt sigur că va fi luterană sau calvină… (George Butunoiu – martie 2022)

*

Referințe:

*

Prețuri din anunțuri:

  • 4,150€/mp util (112 mp, et. 11) – mai 2022 (oferte360.ro)
Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...