Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Londra 27 - RB 525(Locul 4/328)

(boutique, 7 apartamente, anul construirii: 2016)
Învelișul de piatră naturală e de efect, și aproapealbul său monocolor îl face pe Londra 27 original, elegant și luminos, însă într-un fel în care iese puțin cam mult în evidență printre bătrânele case aristocratice ale elegantului cartier. Ceea ce nu place unora care ar fi preferat o altfel de încadrare în peisaj, ceva mai conservatoare.
Amplasament: 90
Estetică exterioară: 80
Estetică interioară: 79
Funcționalitate: 61
Property INDEX: RB 525
Strada Washington, Property Index (residential) GB Real Estate

Londra 27, un bloc cu premii și nominalizări la competițiile de arhitectură

Despre clădirile proiectate de către cei de la ADN am scris de mai multe ori aici, fiindcă sunt printre cele mai cunoscute și mai apreciate birouri de arhitectură pe locuințe colective din București în acest moment, cu mai multe blocuri în partea cea mai de sus a topului nostru: Mora Residence, Urban Spaces din Dogarilor, iar cel din Sfinții Voievozi va intra și el în câteva săptămâni, când va fi gata, Londra 27, acesta despre care scriem acum.

Strada Londra este una dintre cele mai frumoase și mai elegante străzi din Parcelarea Bonaparte Mora, și din întreg Bucureștiul, de altfel. Partea dintre Piațeta Napoleon III și Washington, mai precis spus, pentru că în celălalt capăt nu mai este la fel. Nu e aglomerată, în bună parte și datorită sensului unic, e mai îngustă decât Paris sau altele, ceea ce face ca vara să se unească formând un tunel coroanele copacilor comunitari bătrâni. Și cam la fel sunt aproape toate străzile din această parcelare, care acum e cunoscută sub numele Dorobanți Capitale, de la orașele care le-au dat numele.

Blocul Londra 27 a fost construit în 2016 de către Geo Mărgescu și sirianul Omar Akili,

asociați în Forte Partners, aproape simultan cu alt bloc desenat de ADN BA, Mora Residence. Numele vine de la adresa poștală, desigur, chiar dacă intrarea este pe strada Washington, de fapt. Un bloc mic, încadrat în constrângerile urbanistice ale zonei, 4 etaje și 7 apartamente. Destul de elegant pe ansamblu, dar mai ales la nivelul detaliilor arhitecturale care se văd bine în videoul lor de mai jos. Filmuleț care pare să fie cu imagini reale în întregime, făcute în interior și din dronă după terminarea clădirii.

Au nișă specială pentru aparatele cu aer condiționat, îngropată în fațadă și acoperită cu niște grile decorative dincolo de care nu se vede nimic – alt mare plus. Scările și holurile comune arată bine, cu atenție la fiecare detaliu. Holul de intrare e larg, cu o masă originală pe post de desk de portar – dar portar la care au renunțat între timp. Nu au rampă pentru cei cu dizabilități fizice, deși ar fi avut loc pentru ea, iar scările sunt destul de multe. Au lift care coboară până în garajul subteran, dar tot cred că ar fi meritat să meargă cu eleganța până la capăt… 🙁 Dar care garaj e excelent făcut, larg, încăpător, pista de acces lină și foarte lată, curbă largă.

Și exact la fel ca la Mora Residence, învelișul de piatră naturală e de efect, și aproapealbul său monocolor îl face pe Londra 27 original, elegant și luminos, însă într-un fel în care iese puțin cam mult în evidență printre bătrânele case aristocratice ale elegantului cartier. Ceea ce nu place unora care ar fi preferat o altfel de încadrare în peisaj, ceva mai conservatoare. Dar sunt sigur că proiectanții le vor răspunde să se uite mai întâi la blocul mai vechi de alături… Ultimul apartament despre care îmi aduc aminte să fi fost la vânzare cred că a fost anul trecut, la un preț de peste 6,500€/mp util, iar acum se vehiculează numere cam cu 50% mai mari. (George Butunoiu – martie 2022)

*

Referințe:

Prețuri din anunțuri:

  • 9,300€/mp util (3 camere, 100 mp, 32 mp terasa, etaj 2) - iunie 2022

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Dezvoltator Geo Mărgescu

Dezvoltator Omar Akili