Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Gorki 26 - RB 490(Locul 28/354)

(boutique, 12 apartamente)
În Gorki 26, domnul doctor a construit un bloc cu cinci niveluri, care pare cel mai bine conceput și construit dintre toate celelalte. Iar chiar alături, la 28-30, mai construiește unul identic ca stil, formă, concept, cromatică – același arhitect, fără îndoială. E modern, cu linii fine, culori calde, care se încadrează bine în peisaj, contraste puternice, de efect în timpurile noastre.
Amplasament: 87
Estetică exterioară: 71
Estetică interioară: 79
Funcționalitate: 47
Property INDEX: RB 490
Gorki 26 - GB Real Estate Property Index

Gorki 26 și noua față a bătrânei străzi

Careul acela Primăverii – Jean Monnet – Teheran – Calea Dorobanților a fost foarte frumos. Și acum este, fiindcă e unul dintre cele mai înverzite și mai liniștite bucăți de București vechi. Și cele mai scumpe de pe piața imobiliară, desigur, pe cale de consecință. Dar nu mai este cum era, și nici nu va mai fi vreodată, fiindcă blocurile noi înlocuiesc vechile case, una câte una. Și nu au cum să fie la fel de frumoase, oricât de iscusit ar fi arhitectul.

Sunt cinci străzi paralele aici, toate privilegiat de înguste, încât să nu-i intereseze pe șoferi să intre pe ele decât dacă chiar au vreo nevoie anume: Pictor Daniel Rosenthal, Pictor Barbu Iscovescu, Pictor Ion Negulici, și doi mari scriitori ruși, Tolstoi și Gorki. Străzile cu pictori au vile frumoase, pe cele cu scriitori ruși au fost construite blocuri mici prin anii 50, mai ales în porțiunea dintre Teheran și Amiral Constantin Bălescu. Blocuri de tip cutie de chibrituri, cu câte două etaje, așa cum era politica vremurile acelea, care acum arată destul de dezolant.

Rămânând pe Gorki, fiindcă despre ei scriu acum,

între Bălescu și Primăverii au marea clădire a Curții de Conturi, pe o parte, și pe cealaltă e plin de blocuri mici, care par toate construite după revoluție pe locul unor case mai sărăcăcioase decât altele din preajmă. În Gorki 26, domnul doctor Năstase a construit un bloc cu cinci niveluri, care pare cel mai bine conceput și construit dintre toate celelalte. Iar chiar alături, la 28-30, mai construiește unul identic ca stil, formă, concept, cromatică – același arhitect, fără îndoială. E modern, cu linii fine, culori calde, care se încadrează bine în peisaj, contraste puternice, de efect în timpurile noastre. Nu au avut loc în hol și pentru portar, așa că i-au făcut o gheretă de sticlă la intrare. Discretă, bine încadrată și ea.

Sunt puține apartamente în Gorki 26 și nu cred că vinde vreunul, ci le închiriază pe toate unor oameni importanți. Mai ales că cererea e mare în zona aceea aristocratică a Bucureștiului vechi și le poate da bine, aproape de 20€/mp. În curând va fi gata și celălalt bloc, așa că strada va arăta și mai curată și îngrijită, scăpând pentru mulți ani și de ultimul șantier. (George Butunoiu – decembrie 2021)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...