Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Aleea Alexandru 32 - RB 480(Locul 33/354)

(boutique, 12 apartamente)
Aleea Alexandru și Aleea Modrogan sunt printre cele mai aristocrat elegante și invidiate străzi ale Bucureștiului. Și printre cele mai cunoscute, pe cale de consecință. Și printre cele mai scumpe, imobiliar judecând, pe cale de consecință a consecinței. Străzi cu copaci bătrâni și impunători, cu clădiri istorice, cu marele parc al Ministerului de Externe, străjuit de monumentalele sale porți de fier.
Amplasament: 89
Estetică exterioară: 62
Estetică interioară: 78
Funcționalitate: 48
Property INDEX: RB 480
GB Real Estate, residential properties Bucharest - Aleea Alexandru 32

Aleea Alexandru 32, sau cum arăta luxul când arăta altfel decât acum…

Aleea Alexandru și Aleea Modrogan sunt printre cele mai aristocrat elegante și invidiate străzi ale Bucureștiului. Și printre cele mai cunoscute, pe cale de consecință. Și printre cele mai scumpe, imobiliar judecând, pe cale de consecință a consecinței. Străzi cu copaci bătrâni și impunători, cu clădiri istorice, cu marele parc al Ministerului de Externe, străjuit de monumentalele sale porți de fier.

Sigur, aici ar fi trebuit să se construiască cu cea mai mare grijă, sau să nu se construiască deloc blocuri de locuit sau clădiri insipide de birouri. Ori, în cel mai bun caz, să se aprobe doar proiecte cu adevărată valoare arhitecturala și ambientală, diferite de cele din cartierele în care trebuie să faci și blocuri ieftine. Dar nu, primarii și autoritățile orașului au fost tot timpul de altă părere, sau de partea cealaltă a interesului public! Așa că au apărut și aici – ca peste tot altundeva în Capitală – lucruri pe care te rușinezi să le arăți amicului din străinătate venit pentru prima dată la noi, și care vrea să vadă și să înțeleagă „specificul locului”.

Arhitectul a avut următoarea viziune

asupra a ceea ce trebuie să devină marea Alee Alexandru, pe care mulți o considerau până de curând cea mai frumoasă și mai aristocratică stradă din București: să pună un mare corp amorf beton fix în fața marii porți monumentale, dar fix în fața parcului, la intersecția cu Venezuela. Cu niște găuri în zid, pe post de ferestre și balcoane, la cele trei etaje ale clădirii. Dar nu ca la orice arhitect obișnuit, ci de diferite mărimi și dispuse neregulat. Apoi a făcut un zid înalt de apărare din beton, și un gard de fier la fel de înalt, ca să adăpostească o grădină privată a cuiva de la parter, presupun. Pe latura cealaltă a lăsat un gard viu ornamental, totuși, și o mică alveolă cu pietre și bețe de bambus decorative la vremea lor, dar care și-au cam uitat rolul acum.

Clădirea Aleea Alexandru 32 e bine întreținută, urmele de degradare încep să se vadă doar dacă te apropii mai mult. Intrarea sub formă de container de sticlă, cu un desk tot din sticlă pentru portar, o fi fost ceva de efect la vremea ei, însă acum arată ca luxul provincial care te face să zâmbești. Am apreciat că au un scaun de așteptare pentru vizitatori și că holul central e generos și arată bine.

La cei în scaune cu rotile s-au gândit, însă nu au socotit că merită să intre prin față, la fel ca toți ceilalți, ci le-au făcut o rampă prin spate. Deși ar fi avut loc de vreo trei una lângă alta pe lățimea neobișnuit de mare a scărilor de acces. Am numărat 12 cutii de scrisori la intrarea în clădirea din Aleea Alexandru 32. Sper că cei 12 fericiți locatari nu l-au lăsat pe același arhitect să le amenajeze și interioarele apartamentelor.

Blocul a fost construit de Cristina Lundin (soția lui Thomas Lundin) și Cătălin Scripcaru – acesta un om foarte experimentat în domeniul imobiliar, cu experiență de o viață în cele mai mari companii multinaționale de construcții și de real estate. De ce au ales ei acest concept arhitectural și nu altul, mi-e greu să înțeleg…

(George Butunoiu – martie 2022)

PS: „Boutique” e un cadou de lansare din partea Property INDEX Residential pentru ei, deși mă simt cam vinovat în fața celor care sunt cu adevărat unici prin altceva…

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...