Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Aleea Alexandru 28 - RS 491

2 - 5 niveluri
E greu de crezut că primarul a putut aproba construcția unei clădiri atât de mari acolo, care începe în Aleea Alexandru 28 (de unde și-a luat și numele) și se termină pe Atena. Nu e foarte înaltă, are doar 5 etaje, însă e mare, disproporționat de masivă pentru partea ceea de București din alte vremuri, cum nu se va mai face vreodată.
Amplasament: 89
Estetică exterioară: 67
Estetică interioară: 75
Funcționalitate: 57
Property INDEX: RS 491 (Locul 26/373)
GB Real Estate, residential properties Bucharest - Aleea Alexandru 28

Clădiri ca Aleea Alexandru 28 se vor face multe, dar Bucureștiul cum era, niciodată…

Zona delimitată de Piața Victoriei – Kiseleff – Ion Mincu – Clucerului – Averescu – Prezan – Aviatorilor – Mircea Eliade cu ocolul Turgheniev, Dante, Gogol – Beller – Calea Dorobanților și înapoi în Piața Victoriei ca să se închidă cercul e cea mai întinsă zonă compactă cu o eleganță aristocratică, cu istorie și cu multe secrete, cu poezie. E înverzită, foarte frumoasă, și pe cale de consecință și de departe cea mai scumpă imobiliar din București. Pătratul Piața Victoriei – Statuia Aviatorilor – Piața Dorobanților – Perla e zona „Capitale”, pentru că multe străzi au numele unor astfel de orașe.

Aleea Alexandru și Aleea Modrogan sunt printre cele mai aristocrat elegante și invidiate străzi ale Bucureștiului. Și printre cele mai cunoscute, pe cale de consecință. Și printre cele mai scumpe, imobiliar judecând, pe cale de consecință a consecinței. Străzi cu copaci bătrâni și impunători, cu clădiri istorice, cu marele parc al Ministerului de Externe, străjuit de monumentalele sale porți de fier.

Sigur, aici ar fi trebuit să se construiască cu cea mai mare grijă,

sau să nu se construiască deloc blocuri de locuit sau clădiri insipide de birouri. Ori, în cel mai bun caz, să se aprobe doar proiecte cu adevărată valoare arhitecturala și ambientală, diferite de cele din cartierele în care trebuie să faci și blocuri ieftine. Dar nu, primarii și autoritățile orașului au fost tot timpul de altă părere, sau de partea cealaltă a interesului public! Așa că au apărut și aici – ca peste tot altundeva în Capitală – lucruri pe care te rușinezi să le arăți amicului din străinătate venit pentru prima dată la noi, și care vrea să vadă și să înțeleagă „specificul locului”.

E greu de crezut că primarul a putut aproba lui Dan Petrescu proiectarea și construcția unei clădiri atât de mari acolo, care începe în Aleea Alexandru 28 (de unde și-a luat și numele) și se termină pe Atena. Dar a făcut-o… Nu e foarte înaltă, are doar 5 etaje, însă e mare, disproporționat de masivă pentru partea ceea de București din alte vremuri, cum nu se va mai face vreodată. Nu are multă personalitate, însă arată rezonabil din punct de vedere arhitectural, materiale de calitate, fără urme vizibile de degradare. Înconjurată pe toate părțile de un perete verde și compact de arbuști ornamentali bine întreținuți care delimitează o mică grădină proprie. Garajul subteran e bine plasat, prin spatele clădirii, nu afectează defel imaginea de ansamblu. Nu au rampă pentru cei cu dizabilități fizice, deși aveau tot locul să o facă la intrarea principală, mai ales că sunt doar trei trepte. Probabil că au lift care coboară până în garajul subteran, ceea ce le mai simplifică puțin viața celor în scaune cu roți, însă tot trist și frustrant trebuie să fie pentru ei…

Chiar unde Atena se taie cu Aleea Alexandru grădina se lățește destul de mult, devenind o adevărată curte interioară cu copaci și vegetație bogată, printre care se vede un pavilion de sticlă cu o piscină interioară și sală de gimnastică. Poate și de aceea apartamentele se închiriază destul de bine aici, spre 20€/mp. (George Butunoiu – martie 2022)

Aleea Alexandru 28, Property Index (residential) GB Real Estate

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...