Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

North Area Lake View - RAM 439(Locul 88/328)

(ansamblu rezidențial, 4 blocuri, 6 - 12 niveluri, 230 apartamente, anul construirii: 2010)
North Area Lake View, cunoscută și ca Zăgazului 13-19, a investit foarte mult și cu folos într-o grădină surprinzător de frumoasă în Bucureștiul în care fiecare milimetru pătrat se vinde pentru construit blocuri, dar se pare că li s-au terminat banii atunci când au ajuns la trainingul portarului. Așa că l-au lăsat să vorbească și să se poarte așa cum știe el.
Amplasament: 72
Estetică exterioară: 74
Estetică interioară: 75
Funcționalitate: 62
Property INDEX: RAM 439
North Area Lake View Zagazului 13-19 Property Index (residential) GB Real Estate

Întâlnirea mea cu portarul de la North Area Lake View…

North Area Lake View, cunoscută și ca Zăgazului 13-19, a investit foarte mult și cu folos într-o grădină surprinzător de frumoasă în Bucureștiul în care fiecare milimetru pătrat se vinde pentru construit blocuri, dar se pare că li s-au terminat banii atunci când au ajuns la trainingul portarului. Așa că l-au lăsat să vorbească și să se poarte așa cum știe el.

Domnul portar cu uniformă avea o zi norocoasă, se hârjonea cu niște doamne de la bistroul de alături – am dedus eu după șorțurile de lucru – și părea că se află pe drumul cel bun, pentru că și ele îi răspundeau ademenitor. Așa că prezența unui vizitator exact în aceste momente nu a făcut decât să-i strice karma, reacția lui agresivă având așadar o explicație științifică. Dar să trecem peste asta, sperând că în alte zile își aduce aminte pentru ce a fost pus acolo. Și pentru ce e plătit – nu în ultimul rând.

North Area Lake View e un ansamblu de 4 blocuri. A fost construit în 2010 pe Zăgazului, de unde își trage și numele folosit mai des de către agenții imobiliari, fiind mai ușor de reperat și de pus în context decât denumirea sa oficială. Clădiri mari și surprinzător de apropiate una de cealaltă – o întrebare la care tare curios aș fi să aflu ce răspund cei de la primărie care au aprobat așa ceva. Dar blocurile rezistă destul de bine, urmele de degradare sunt puține.

Însă privirea îți este atrasă cu mare surpriză de grădina dintre blocuri,

excelent întreținută, cu mulți, deși și foarte frumoși arbori ornamentali, cu alei și bănci și chiar cu câteva stânci butaforice. Ei o numesc „Grădinile ART Concept”, presupun că e ceva replicabil. E remarcabil acest mic parc privat, și a avut o contribuție semnificativă pentru locul destul de sus la care au ajuns în topul Property INDEX Residential. Dar nu te mai miri atât de tare când afli că ansamblul a fost conceput și construit de către Ion Chirescu, arhitect peisagist foarte cunoscut în București, și nu doar pentru proprietățile sale imobiliare (Primăverii Plaza, de pildă, tot al lui este, și îi mai găsim clădiri bune și pe Șoseaua Nordului), cât mai ales pentru câteva pasiuni ale sale mai puțin obișnuite…Și interioarele spațiilor comune, intrări, holuri, la fel de bine îngrijite, frumos decorate și iluminate.

Strada Zăgazului arată ca toate străzile pline de mașini și de zgomot în capătul dinspre Șoseaua Pipera, însă spre apă e liniștită și mai plăcută, chiar și cu malul neamenajat al lacului. Așadar, dacă vă imaginați o trecere liniară de la urâtul dintr-un capăt și frumosul de la celălalt, și știind că North Area Lake View e pe la jumătate, înseamnă că se poate spune că stau într-o zonă rezonabilă. Prin urmare, dacă socotiți că un apartament acolo s-ar vinde cu vreo 3,000€/mp util, înseamnă că sunteți un bun cunoscător al pieței imobiliare bucureștene, fiind foarte aproape de realitate. (George Butunoiu – martie 2022)

*

Prețuri din anunțuri:

  • 3,200€/mp util (65 mp, et. 7) – mai 2022 (lajumatate.ro)

Referințe:

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Companie ART Group Design & Construction