Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Vernescu Residence - RS 480(Locul 34/354)

(2 - 5 niveluri, 36 apartamente, anul construirii: 2016)
Vernescu Residence din Sfinții Voievozi 52-54 e o clădire rezidențială dragă agenților imobiliari pentru că e bine concepută și construită și că pot lua chiar și peste 4,000 de Euro când vând un metru pătrat din ea. După ce treci de ușile mari, dai de ceva original și rar văzut în rezidențialul bucureștean, fie el vechi sau nou.
Amplasament: 74
Estetică exterioară: 76
Estetică interioară: 87
Funcționalitate: 59
Property INDEX: RS 480
Vernescu Residence - Property Index GB Real Estate

Gimnastică obligatorie pentru vizitatori la Vernescu Residence din Sfinții Voievozi 52-54

Dacă te bate la cap un străin care a venit pentru prima dată la noi și tot insistă să-i spui cum e în România, du-l pe strada Sfinții Voievozi, și în zece minute ai terminat cu explicațiile, înțelege singur, fără să obosești cu vorbitul. Începi din Moxa, cu aristocrația Academiei Române și a irealei sale grădini, parcul Nicolae Iorga cu Palatul Ghica pe o parte și Biserica Sfântul Nicolae Tabacu de cealaltă. Și o iei către Liceul George Enescu.

Faci apoi cotul, vezi pe mâna stângă o clădire modernă, surprinzătoare pentru locurile acelea, pe care scrie Vernescu Residence, alături de blocuri comuniste murdare, care vorbesc fără vorbe despre acele vremuri. Apoi Piața Sfinții Voievozi, un imund petic de pământ cu iarbă uscată și coșuri de gunoi negolite. Mergi, dai de case cu farmecul vremurilor bune de altădată, treci de surprinzător de reușitul verde boem al Urban Space-ului. La capăt ajungi la Biserica Sfinții Voievozi și la faimoasa baie comunală pentru numeroșii bucureșteni din Calea Griviței, care nu au astfel de luxuri în casele dărâmate prin care locuiesc. Da, străinule, iată, acesta e Bucureștiul secolului 21, aceasta e Patria noastră…

Vernescu Residence a avut norocul să-și găsească

o bucată de teren pe care să se așeze în partea curată și emancipată a Sfinților Voievozi, spre Moxa cu copaci. Stă acolo din 2016, bine făcută de niște dezvoltatori israelieni, cu o arhitectură distinctivă, elegantă pentru unii, fără prea multă finețe pentru alții. Contrast interesant de la griul crem al pereților cu griul industrial al balcoanelor acoperite cu o grilă de tablă cu găuri fine, care doar lasă să se întrevadă ce e dincolo de ele.

Intrarea e surprinzătoare, au preferat să lase în exterior zeci de metri pătrați de valoros teren ca să facă un acces spectaculos de larg, pus într-un unghi care întărește și mai bine efectul de perspectivă îndepărtată. Dar și după ce treci de ușile mari, e la fel de original și de rar văzut în rezidențialul bucureștean, fie el vechi sau nou. Un hol foarte mare, ca un lobby de hotel de lux, cu plante scumpe, lucrări de artă, fotolii pentru vizitatori. Care lobby se prelungește, tot pentru vizitatori, desigur, cu o sală de gimnastică bine echipată, ca să profite în minutele sau orele cât au de așteptat. Și la cei cu dizabilități s-au gândit, fără mirare. Au o rampă lungă și lină pe care o pot urca și singuri.

Vernescu Residence din Sfinții Voievozi 52-54 e o clădire rezidențială dragă agenților imobiliari pentru că e bine concepută și construită și că pot lua chiar și peste 4,000 de Euro când vând un metru pătrat din ea… (George Butunoiu – martie 2022)

*

Referințe:

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...