Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

V62-6 (Aurel Vlaicu 62-66) - RM 425

(6 - 12 niveluri, 40 apartamente)
Italienii de Ro Naturstein vând apartamentele din Aurel Vlaicu 62-66, pe numele său eliptic-minimalist V62-6, cu vreo 4,000€/mp. Dacă ar fi gândit One United Properties acest proiect, ar fi făcut o intrare frumoasă, ar fi dat mașinile jos de pe trotuar, ar fi pus câțiva arbuști ornamentali și flori în față și în curtea din spate, și le-ar fi vândut cu 6,000. Sau cu 7, sau chiar mai mult ...
Amplasament: 77
Estetică exterioară: 57
Estetică interioară: 68
Funcționalitate: 48
Property INDEX: RM 425 (Locul 113/373)
V 62-6 residential building, Property Index GB Real Estate

Italienii de la Aurel Vlaicu 62-66, pe numele său eliptic-minimalist V62-6, nu sunt One…

Aurel Vlaicu e o stradă lungă a Bucureștiului, care începe din Icoanei, taie Dumbrava Roșie, trece de Dacia, traversează Eminescu și se oprește în Ștefan cel Mare. Sigur, ca orice alt lucru din București, e foarte frumoasă pe unde străbate orașul vechi și urâtă când ajunge în cel nou. O stradă șerpuitoare, îngustă, cu copaci bătrâni, plină de poezie și de istorie, cu case mici, fără etaj, așezate care cum, nu impunătoare și perfect aliniate ca în Parcelarea Filipescu, de pildă. Așa era Bucureștiul pe la Schitul Darvari și Biserica Icoanei, și încă mai este, dar nu pentru mult.

Pe la Dumbrava Roșie încep blocurile, dar tot frumoasă este. Cel nou de pe colț face notă discordantă, însă privirea alunecă repede de pe el pe La Maison Residence. După Dacia alte blocuri noi, ca să ajungem la acesta despre care vorbim acum, Aurel Vlaicu 62-66, pe numele său eliptic-minimalist V62-6, pe mâna dreaptă. La cât de firavă e bătrâna stradă, numai de blocuri înalte nu avea ea nevoie. Dar nu mai poate face nimeni nimic acum, și farmecul străzii se va sufoca și se va stinge, încet-încet.

Cu excepția parterului, 

mai exact a pasajului suspendat pe piloni către intrare și către garajul subteran, Aurel Vlaicu 62-66, pe numele său eliptic-minimalist V62-6, e o clădire originală și destul de elegantă, privită de la distanță, dacă ignori încadrarea în peisaj, bine făcută. Oficial, a fost terminată și dată oamenilor și cabinetelor stomatologice în septembrie 2020, însă e tot neterminată.

Intrarea arată lamentabil: o simplă intrare de garaj de mall, o gheretă a portarului pusă – provizoriu, sper – pe niște scânduri, moloz în jur, curtea din spate în totală dezordine și doar o parcare betonată, fără nici cea mai vagă încercare de amenajare rezidențială, alta decât parcare și depozit de materiale în drumul lor spre tomberon. Holurile și spațiile comune arată mai rezonabil, însă și acolo s-au concentrat pe rolul lor strict funcțional, esteticul părându-li-se ceva frivol italienilor, pesemne. Mașinile parcate pe trotuar, desigur, chiar în fața ușii, deși loc destul au unde ar fi civilizat să fie, după cum am scris.

Picioarele asistentei

Din fericire pentru ei, clinica de stomatologie de la parter, pe partea stângă, îți atrage privirea mai mult decât restul. Are pereții de sticlă, de sus până jos, și vezi absolut tot ce se întâmplă acolo, de la cum și-au amenajat cabinetele până la felul în care sunt torturați cu freza bieții pacienți. Nu am mai văzut așa ceva până acum, dar interesant este, cu siguranță, și de pus ca studiu de caz în manualele de marketing. Poți sta pe trotuar să vezi dacă îi pune doar o plombă omului, sau dacă îi schimbă proteza cu totul, sau poți să te uiți la picioarele asistentei, așteptând să se aplece mai mult asupra clientului plătitor…

Italienii de Ro Naturstein vând apartamentele din Aurel Vlaicu 62-66, pe numele său eliptic-minimalist V62-6, cu vreo 4,000€/mp. Dacă ar fi gândit One United Properties acest proiect, ar fi făcut o intrare frumoasă, ar fi dat mașinile jos de pe trotuar, ar fi pus câțiva arbuști ornamentali și flori în față și în curtea din spate, și le-ar fi vândut cu 6,000. Sau cu 7, sau chiar mai mult dacă au un penthouse sus, cu Icoanei View. Dar italienii nu sunt One… (George Butunoiu – martie 2022)

Picioarele asistentei de la V62-6 Aurel Vlaicu 62-66

*

Referințe:

  • Despre București, oameni și clădiri (vedeți și articolele II + III din serie) – una dintre cele mai documentate descrieri ale zonei din jurul Bulevardului Dacia și al Parcului Ioanid, făcute de profesorul Dragoș Călin.
Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...