Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Uruguay 23 - RS 368

2 - 5 niveluri, 5 apartamente
Dintre Uruguay 17, Uruguay 21, Uruguay 23 și Uruguay 27, doar cel de la numărul 17, la intersecția cu Alexandrina, e separat și e și mai bine făcut, cu mai multă atenție șa detalii din punct de vedere funcțional. Apartamentele se vând aici cu prețuri între 4 și 5,000€/mp. Datorită zonei, nu blocurilor în sine...
Amplasament: 75
Estetică exterioară: 32
Estetică interioară: 56
Funcționalitate: 40
Property INDEX: RS 368 (Locul 281/623)
GB Real Estate Property Index - 21 Uruguay

Uruguay 17, Uruguay 21, Uruguay 23 și Uruguay 27, la standarde arhitecturale care nu vor mai reveni vreodată

Despre cele patru blocuri alăturate, Uruguay 17, Uruguay 21, Uruguay 23 și Uruguay 27, nu sunt multe de spus, așa că fac un singur text pentru toate.

Parcelarea Uruguay, cu cele trei străzi paralele, Popa Savu, Emanoil Porumbaru și Alexandrina, tăiate perpendicular de Uruguay, apare foarte des în Property INDEX, pentru că aici s-au construit după revoluție blocuri noi cu o frenezie greu de imaginat. Pe Uruguay (se numea Strada Brâncuței până prin 2000) s-a construit foarte mult pe mâna dreaptă, cum mergi dinspre Piața Charles de Gaulle către Kiseleff, dar stânga a scăpat mai puțin ciufulită. Deocamdată… Spre Aviatorilor și Gheorghe Șonțu, cel puțin, cam jumătate dintre clădiri sunt făcute după revoluție, majoritatea blocuri construite înainte de marea criză din 2008 în locul unor case nu prea somptuoase, dacă e să le măsurăm cu cele de după Aviatorilor. Nu prea e nevoie să te uiți în acte, recunoști cu ușurință arhitectura destul de stângace a anilor 2000.

Din fericire, s-a respectat în mare regimul de înălțime, așa că blocurile din Parcelarea Uruguay nu depășesc 5 niveluri. Dar din multă nefericire, marea majoritate sunt lipite unele de altele, sau de casele de alături, ceea ce le urâțește și pe ele, și strada, și pe vecini, și cartierul și orașul. Dintre cele enumerate aici, Uruguay 17, Uruguay 21, Uruguay 23 și Uruguay 27, doar cel de la numărul 17, la intersecția cu Alexandrina, e separat și e și mai bine făcut, cu mai multă atenție șa detalii din punct de vedere funcțional. Apartamentele se vând aici cu prețuri între 4 și 5,000€/mp. Datorită zonei, nu blocurilor în sine… (George Butunoiu – martie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...