Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Trend Residence - RAS 227

ansamblu rezidențial, 2 blocuri, 2 - 5 niveluri, 144 apartamente, anul construirii: 2016
Cele două blocuri sunt în mijlocul ansamblului Trend Residence, înconjurate de multe case dispuse simetric. Totul pare să fie conceput având funcționalul și controlul costurilor în centrul centrului interesului, esteticul fiind redus la minimum peste tot, în fiecare colțișor. Și la cele două blocuri, însă și la case, în egală măsură.
Amplasament: 39
Estetică exterioară: 38
Estetică interioară: 43
Funcționalitate: 23
Property INDEX: RAS 227 (Locul 360/373)
Trend Residence, Cheiul Dambovitei, Property INDEX

Trend Residence, austeritate dusă la extremă…

Mergi pe malul Dâmboviței, mergi, mergi, mergi, ieși din oraș, apoi când să o iei la dreapta spre Visul Luanei, adăpostul pentru animăluțele sălbatice bolnave, vezi un panou frumos făcut, pe care scrie Trend Residence. Știi că ești pe drumul cel bun, așa că mergi mai departe. Treci de animăluțe, și în față se profilează ceva care arată a așezare omenească. Te îndrepți către ea, și da, ai ajuns la Trend Residence.

Au barieră cu portar, poți intra și ca vizitator, nu plătești dacă stai mai puțin de un ceas sau două. Au un rond cu câteva plante decorative la intrare, dă bine. Dar după ce treci de el, visul se spulberă. Au mai plantat câțiva copăcei, niște petice de gazon, dar ansamblul e departe, foarte departe de înverzirea pe care te-ai aștepta să o găsești de la un loc în mijlocul câmpului, la distanță mare de oraș.

Chiar în mijloc, unde presupun că în planurile inițiale fusese proiectat un parc, e un teren viran cu iarbă sălbatică, fără vreun copac. În rest, parcări, parcări, parcări. Ca peste tot, de altfel, la vecinii Confort City, tot în câmp și ei, la vreun kilometru distanță, Belvedere din Pipera și alte ansambluri rezidențiale pe care le știu. Iar aici, cu atât mai mult te-ai aștepta la altceva, fiindcă e un concept puțin diferit de celelalte. E un ansamblu și cu case și cu blocuri, și presupun că mulți rezidenți chiar preferă să-și parcheze mașina fix sub geam și să se uite la ea, decât să vadă un copăcel și șase flori când deschid fereastra.

Și da, Trend Residence a mers pe modelul occidental – foarte bun, de altfel, în principiu – de ansamblu rezidențial mixt, cu case (ei le numesc vile) și blocuri împreună, care împart diverse funcționalități și facilități (amenities and dedicated convenience facilities), cu circuit închis pentru locatari, sau deschise și nerezidenților. Am văzut locuri de joacă pentru copii, o piscină, ceva magazine, o parcare mare subterană. Nu am calculat să văd dacă sunt suficiente pentru atâția rezidenți, dar presupun că dezvoltatorii știu bine ce fac.

Cele două blocuri sunt în mijlocul ansamblului rezidențial, înconjurate de multe case dispuse simetric. Totul pare să fie conceput având funcționalul și controlul costurilor în centrul centrului interesului, esteticul fiind redus la minimum peste tot, în fiecare colțișor. Austeritate dusă la extreme. Și la cele două blocuri, însă și la case, în egală măsură. Într-adevăr, costurile apartamentelor sunt ținute pe la 1,000€/mp, ceea ce constituie un argument de vânzare important, adesea poate chiar esențial. (George Butunoiu – august 2022)

(poza cu vederea aeriană e de pe site-ul lor)

Trend Residence din Popesti Leordeni - Property INDEX

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...