Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Teheran 22 - RS 470(Locul 46/328)

(2 - 5 niveluri, 8 apartamente)
Dacă te plimbi pe frumoasa stradă și peste un ceas cineva te roagă să-i povestești ce ai văzut, sigur îi descrii copacii, câteva case, dar de Teheran 22 ai uitat cu desăvârșire, ca și când nici nu ai trecut pe lângă el. Asta dacă nu ești din inner circle al lui Nicușor Dan, fiindcă atunci sigur îl reții ca să-l dai ca exemplu de intrus nedorit într-o zonă cu mult farmec, cu case vechi și elegante etc.
Amplasament: 89
Estetică exterioară: 55
Estetică interioară: 65
Funcționalitate: 52
Property INDEX: RS 470
Teheran 22, GB Real Estate Property Index

Teheran 22, blocul pe lângă care uiți că ai trecut…

Zona delimitată de Piața Victoriei – Kiseleff – Ion Mincu – Clucerului – Averescu – Prezan – Aviatorilor – Mircea Eliade – Beller – Calea Dorobanților și înapoi în Piața Victoriei ca să se închidă cercul e cea mai întinsă zonă compactă cu o eleganță aristocratică, cu istorie și cu multe secrete, cu poezie. E înverzită, foarte frumoasă, și pe cale de consecință și de departe cea mai scumpă imobiliar din București.

Perimetrul Jean Monnet – Primăverii – Mircea Eliade, cu ocolul Turgheniev, Dante, Gogol, în special, e printre cele mai râvnite, cele mai scumpe, locul în care își au casele președintele și foștii președinți, prim-miniștrii și majoritatea celor din guvern, celebritățile, vechii și noii îmbogățiți. Începe în Teheran, traversează Primăverii și se termină în Mircea Eliade, în dreptul Lacului Bordei. Plin cu copaci bătrâni, puțin circulat, puțin zgomot, multe vile, puține blocuri rezidențiale și de birouri. Fațăde alte străzi foarte frumoase, Teheran are un avantaj și un farmec în plus, aparte, prin cele patru șiruri de copaci comunitari, nu două cum au multe, așa că e numită și „strada cu două tuneluri verzi”, câte unul pe fiecare sens de mers. Într-adevăr, strada are pe mijloc o insulă verde, mărginită pe fiecare parte de către un rând de copaci foarte frumoși.

Teheran 22 e chiar la unul dintre colțurile acestui „careu magic”,

cel în care Jean Monnet se continuă cu Aviator Popa Marian. Cei care l-au făcut, Adrian și Radu Mitrofan, cei care au și clădirile din Barbu Delavrancea 31-33, Gogol 4, Gheorghe Brătianu 18 și Mircea Eliade 32, par să se fi concentrat aproape exclusiv pe funcționalitate, pe când arhitectura și estetica – fie ea de exterior sau de interior, în spațiile comune – nefiind de mare interes. Nu e un bloc urât, mai ales că e bine întreținut, nu se văd urme de deteriorare pe el. Însă asta nu e de mirare, abia e construit, prin 2020. Dar dacă te plimbi pe frumoasa stradă și peste un ceas cineva te roagă să-i povestești ce ai văzut, sigur îi descrii copacii, câteva case, dar de Teheran 22 ai uitat cu desăvârșire, ca și când nici nu ai trecut pe lângă el. Asta dacă nu ești din inner circle al lui Nicușor Dan, fiindcă atunci sigur îl reții ca să-l dai ca exemplu de intrus nedorit într-o zonă cu mult farmec, cu case vechi și elegante etc. (George Butunoiu – februarie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...