Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Sevastopol 17C - RS 369(Locul 219/354)

(2 - 5 niveluri, 27 apartamente)
Clădirea Sevastopol 17C se ține bine, totuși, degradarea se vede doar când te apropii, și e la un nivel rezonabil. Par să fie multe firme care au sediul aici, după numeroasele plăcuțe de la intrare.
Amplasament: 66
Estetică exterioară: 48
Estetică interioară: 57
Funcționalitate: 41
Property INDEX: RS 369
GBRE Property Index, cladiri rezidentiale in Bucuresti - Sevastopol 17C

Sevastopol 17C, blocul extensie a unei frumoase case.

Strada aceea din centrul Bucureștiului ar fi trebuit să fie foarte frumoasă, însă arată lamentabil acum. Primarii au lăsat pe oricine să construiască ce a vrut și unde a vrut, e mizerie, case și curți în paragină.

Sevastopol 17C e spre capătul dinspre Calea Victoriei, imediat după complexul diplomatic de pe vremea comuniștilor, care adăpostea câteva dintre rarele firme străine din România, acum un business center mai sărăcăcios. Oricum, marele avantaj al acestui bloc este grădina foarte mare a vecinilor, un adevărat mic parc de a cărui priveliște beneficiază și această clădire. În față, la stradă, a fost clădirea cu personalitate, cu două niveluri înalte pe care nu au avut voie să o dărâme, așa că aceasta a rămas, dar au prelungit-o mult în spate cu una fără personalitate, cu cinci etaje pe aceeași înălțime cât două ale acesteia. Toate balcoanele dau către micul parc al complexului de alături, pe partea cealaltă fiind doar niște ferestre pentru lumină.

Intrarea în clădire a fost proiectată cu porți metalice și interfon, însă par să fie tot timpul deschise. Intrarea în garaj prin același loc strică destul de mult aspectul, însă și mai mult tomberoanele pentru gunoi – primul lucru de care dai cu ochii când intri. Garajul cu sistem Klaus are porți automate și semafor, par să funcționeze. Această intrare în clădire e cu totul neobișnuită: treci printr-un gang, apoi cotești la stânga pe o alee până pe la jumătatea clădirii, unde sunt interfonul și ușa, sub un acoperiș minuscul, care nu prea te apără bine de o ploaie mai puternică. Holul a fost proiectat să fie generos pentru timpurile în care a fost construită clădirea, cu desk pentru portar, spații destul de largi, însă trecerea vremii a lăsat urme. Scară centrală, nu se bazează doar pe lifturi, ca la clădirile mai noi.

Cei cu dizabilități nu au probleme de acces. Rampa de la intrare e destul de abruptă, însă în rest nu mai au nicio scară sau treaptă până la lift. Construită în 2010, Sevastopol 17C se ține bine, totuși, degradarea se vede doar când te apropii, și e la un nivel rezonabil. Par să fie multe firme care au sediul aici, după numeroasele plăcuțe de la intrare. (George Butunoiu – martie 2022)

Prețuri din anunțuri:

  • 4,100€/mp util (58 mp la parter) – octombrie 2021
  • 3,800€/mp util (3 camere, 120 mp, et. 4) – octombrie 2021
  • 6,250€/mp util (112 mp, et. 1) – mai 2022
Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...