Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Povernei 15-17 - RS 436

2 - 5 niveluri, 11 apartamente, anul construirii: 2006
Blocul din Povernei 15-17 e mai vechi, construit înaintea marii crize din 2008. Multă vreme a fost cunoscut după numele unui faimos restaurant la acea vreme, deschis la parterul lui, La Cantine de Nicolai. E un bloc cuminte, liniștit, bine făcut pentru vremurile acelea când se construia destul de diferit.
Amplasament: 81
Estetică exterioară: 57
Estetică interioară: 66
Funcționalitate: 49
Property INDEX: RS 436 (Locul 112/623)
Povernei 15-17, Property INDEX (residential) GB Real Estate

Povernei 15-17, blocul La Cantine de Nicolai

Povernei a fost o stradă frumoasă, o mică bijuterie urbanistică, dar acum nu mai este așa. Comuniștii i-au trântit un bloc urât rău în capătul dinspre Constantin Coandă, încă unul și mai înalt și mai hidos, pe la mijloc, au înlocuit frumoasa casă a Generalului George Adrian de la numărul 2 cu clădiri de birouri, apoi au sufocat-o mașinile. Iar acum stau la pândă cei din primării, ca să vadă cui mai dau autorizație de construire de blocuri noi.

Blocul din Povernei 15-17 e mai vechi, construit înaintea marii crize din 2008. Multă vreme a fost cunoscut după numele unui faimos restaurant la acea vreme, deschis la parterul lui, La Cantine de Nicolai. După cu a plecat Nicolai Tand de la ei au venit pentru câțiva ani sud-americanii de la Blue Margarita, cărora pandemia le-a ruinat afacerea.

Acum spațiul larg de la parter își caută noi chiriași. În clădire sunt mai multe firme, cred că ocupă mai mult de jumătate din numărul apartamentelor. E un bloc cuminte, liniștit, bine făcut pentru vremurile acelea când se construia destul de diferit de felul în care se face acum. Așa că o clădire care a rezistat testului timpului grăbit din arhitectura, construcțiile și urbanismul bucureștene, e de apreciat… (George Butunoiu – octombrie 2022)

Referințe:

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...