Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Popa Savu 65 - RS 423(Locul 120/354)

(2 - 5 niveluri, 5 apartamente)
Nu e el cel mai urât de pe stradă – mai ales dacă ne uităm la provincialii săi vecini de pe Uruguay – dar nici frumos nu este, câtuși de puțin. Și cu un surprinzător de mic raport gol/ plin. Iar faptul că a fost construit acum zece ani, adică în ciclul arhitectonic anterior, nu e deloc o scuză.
Amplasament: 82
Estetică exterioară: 52
Estetică interioară: 60
Funcționalitate: 46
Property INDEX: RS 423
GB Real Estate Property Index - 65 Popa Savu

Popa Savu 65, blocul cu geamuri mici

Popa Savu a fost o stradă foarte frumoasă, dar nu mai este. Mai ales în capătul dinspre Parcul Herăstrău, unde s-au construit multe blocuri urâte, cu mângâiere pe creștet din partea primăriei. Bunul simț spune că Blocul Popa Savu 65 nu ar fi trebuit să fie cu mult mai înalt decât casele vechi și frumoase din jur, atâtea câte au mai rămas, dar este! Nu e el cel mai urât de pe stradă – mai ales dacă ne uităm la provincialii săi vecini de pe Uruguay – dar nici frumos nu este, câtuși de puțin. Și cu un surprinzător de mic raport gol/ plin. Iar faptul că a fost construit acum zece ani, adică în ciclul arhitectonic anterior, nu e deloc o scuză.

A fost conceput încă de la început să aibă un spațiu comercial la parter. Ceea ce e mai degrabă bine, fiindcă cine ar mai vrea acum să stea la parter pe Popa Savu? Acum douăzeci, acum treizeci de ani da, ar fi fost visul oricărui bucureștean, dar primarii și politicienii ne-au tăiat-o definitiv. Așa că să ne resemnăm ca să nu ne îmbolnăvim prea tare de depresie. Apartamentele nu sunt scumpe în Blocul Popa Savu 65, așa cum sunt la vânzare și la închiriere cele făcute doar cu cinci, șase ani după ele. O fi vina arhitectului, a dezvoltatorului sau a amândurora? Și încă ceva legat de acest bloc: se pare că e locuit de membrii aceleiași familii… (George Butunoiu – februarie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...