Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Pitar Moș 14 - RS 462(Locul 56/328)

(2 - 5 niveluri)
În Pitar Moș 14 a fost o casă veche, ajunsă aproape în ruine, chiar pe colțul cu Pictor Verona și lipită de frumoasa curte a bisericii. Laurențiu Bărtîna a spus că o reconstruiește și o extinde. S-a apucat de lucru, a extins-o în stânga, în dreapta, în față, în spate, în sus și pe sub pământ, până...
Amplasament: 84
Estetică exterioară: 61
Estetică interioară: 64
Funcționalitate: 58
Property INDEX: RS 462
Pitar Mos 14, Property Index (residential) GB Real Estate

Bătrâna casă din Pitar Moș 14 s-a tot extins, până…

Bucata aceea de București din centru e plină de istorie și de poezie. Cu străzi niciodată drepte, cu copaci bătrâni și case vechi de toate felurile, mici palate alături de case sărăcite de vreme și de oameni nepotriviți locului, noi blocuri boutique strecurate pe furiș printre ele.

În lumea studențească, strada Pitar Moș e cunoscută de toată suflarea – de parte bărbătească a ei, îndeosebi – fiindcă acolo e o casă plină cu fete frumoase și studioase – Facultatea de Limbi Străine a Universității din București, fosta Școală Catolică de Fete Sfânta Maria. Vizavi e fosta ambasadă a Elveției, în carelucrează acum Profesorul Peltecu, dincolo de Pictor Verona sunt fermecătoarea biserică Pitar Moș, cu spatele care dă către Dionisie Lupu, casa de roman a Ordinului Arhitecților și multe altele asemenea.

În Pitar Moș 14 a fost o casă veche, ajunsă aproape în ruine, chiar pe colțul cu Pictor Verona și lipită de frumoasa curte a bisericii. Laurențiu Bărtîna a spus că o reconstruiește și o extinde. S-a apucat de lucru, a extins-o în stânga, în dreapta, în față, în spate, în sus și pe sub pământ, până a ieșit prin 2017 un bloc de toată frumusețea. Un fel de a spune frumusețe, desigur, fiindcă arhitecții și-au păstrat o mare parte din inspirație și pentru alte proiecte, nu au consumat-o pe toată aici. Ușa de la intrare au făcut-o ultraminimalistă, un simplu dreptunghi în zid, instalațiile de pe fațadă au spus că vor fi oricum acoperite de crengile copacilor, așa că nu merită mai multă atenție. Și da, au avut dreptate, locul e atât de frumos, de înverzit vara și cu clădiri cu adevărat frumoase în jur, că devii mai indulgent cu ceva ce probabil nu-și avea locul acolo… (George Butunoiu – iunie 2022)

*

Referințe:

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...