Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Petru Rareș 1259 - RM 432

6 - 12 niveluri, 95 apartamente, anul construirii: 2022
investitor: Julian Botta, arhitect: Vladimir Arsene, structuri: Hope Project, constructor: Voinea Construct
Petru Rareș 1259 al lui Julian Botta vine cu un concept de ansamblu rezidențial hibrid, acela de affordable luxury de tip Nest Lofts, în care pivotul vor fi un Tribe Hotel - faimosul deja concept occidental de accessible boutique luxury - și la fel de cunoscutul brand care țintește direct în inima noilor generații, Adagio Aparthotels.
Amplasament: 65
Estetică exterioară: 72
Estetică interioară: 59
Funcționalitate: 56
Property INDEX: RM 432 (Locul 128/657)
Preț mediu de vânzare: 1,882€/mp util
Preț mediu de închiriere: 15€/mp util
Petru Rares 1259, Property INDEX (residential) GB Real Estate

Petru Rareș 1259, viitorul social hub al frumosului cartier

Când am scris articolul „Ne vor invidia cei din viitor pentru blocurile în care trăim acum?” în care am analizat structura luxului rezidențial, Petru Rareș 1259 a fost unul dintre cele câteva puncte de plecare, exemple concrete pe care s-a bazat întreaga argumentație. Reiau câteva fraze de acolo, care descrie bine conceptul:

Boema, neo-boema, post-boema, bobo-hipsterii. Alt proiect spectaculos, care abordează urban living dintr-o cu totul altă perspectivă, este Petru Rareș 1259. Dezvoltatorul său, un tânăr antreprenor școlit și trăit prin America și Franța, cunoaște bine potențialul enorm al neo-boemei (sau post-boemă, cum i se mai spune în mediul academic) pe piața de real estate. Și nu numai acolo, ci în toate ungherele vieții citadine occidentale. Orice e asociat, direct sau indirect, cu boema (termenul popular, neo/ post boema pentru specialiști), se vinde garantat și cu prețuri mult mai mari decât ai putea crede.

Petru Rareș 1259 vine cu un concept de ansamblu rezidențial hibrid,

acela de affordable luxury de tip Nest Lofts, în care pivotul vor fi un Tribe Hotel (faimosul deja concept occidental de accessible boutique luxury) și la fel de cunoscutul brand care țintește direct în inima noilor generații, Adagio Aparthotels. Spre diferență de ceilalți, aceștia sunt primii care se poziționează și se adresează direct, fără echivoc bobo-hipsterilor, viitoarea clasă conducătoare a noilor generații. Nu sunt clădiri prea înalte, fiindcă încă nu a ajuns neo-boema și la înălțime (dar va ajunge și acolo în următorii ani), dar nici joase nu sunt.

Proiectul a ales foarte bine în zona aceea semicentrală a Bucureștiului vechi, aproape de Gara de Nord. Doar că și alții i-au intuit potențialul, și există riscul ca boema să rămână doar o amintire. Fiindcă doar Julian Botta și-a proiectat clădirea ținând seama de specificul locului, ceilalți nu. Ela Victoriei e un bloc foarte bine făcut chiar vizavi, însă cu un lux rezidențial clasic. ADN au un mic bloc la numărul 26-28, care pare să fie în spiritul „noului val”, dar încă nu l-am vizitat.

Petru Rareș 1259 are niște spații sociale la parter, care adună deja și ține acolo o clientelă tânără degajată și dezinhibată de tip hipster sau pre-hipster, ceea ce arată că Julian Botta și-a atins în bună măsură obiectivul. Când se vor termina și lucrările din jur, sunt sigur că locul va deveni un mic social hub al frumosului cartier. (George Butunoiu – octombrie 2022)

Citește și Ne vor invidia cei din viitor pentru blocurile în care trăim acum?

Prețuri din anunțuri

Vânzare:

  • 1,940€/mp util (2 camere, 50 mp, etaj 7, 1 loc parcare) - decembrie 2022
  • 1,824€/mp util (2 camere, 52 mp, etaj 5, 1 loc parcare) - februarie 2022

Închiriere:

  • 15€/mp util (2 camere, 64 mp, etaj 5, 1 loc parcare) - ianuarie 2023

Referințe:

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...