Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Persepolis Palladian Condominium - RAM 394(Locul 174/328)

(ansamblu rezidențial, 3 blocuri, 6 - 12 niveluri, 124 apartamente, anul construirii: 2007)
Persepolis Palladian Condominium al iranianului Manochehr Saadati Sohi e luxul rezidențial persan surprinzător ochilor bucureșteanului europenizat. Încă de la intrarea în incintă te izbește diferența. Coloane persane la poartă, apoi luxul oriental peste tot: holuri largi, marmură, o armură războinicească de soldat, canapele de pânză cu arabescuri.
Amplasament: 63
Estetică exterioară: 51
Estetică interioară: 72
Funcționalitate: 64
Property INDEX: RAM 394
Persepolis Condominium - Property Index (residential) GB Real Estate

Luxul persan al lui Manochehr Saadati Sohi de la Persepolis Palladian Condominium

Am fost de multe ori la restaurantele din complexul acela persan din Virgil Madgearu 25-27 și am studiat cu multă curiozitate clădirile și ansamblul. Un singur local, de fapt, în clădirea centrală, însă au fost mai multe restaurante de-a lungul timpului. Ultimele fiind Pippo’s, al italianului care s-a mutat acum pe strada Paris, și actualul Nasadan, cu specific asiatic al unor ucraineni.

Și când spun persan nu e vreo metaforă sau o figură de stil, ci totul acolo e inspirat din Orientul Apropiat. Începând cu proprietarul, desigur, Manochehr Saadati Sohi, un iranian despre care s-a tot scris mult pe Internet – inclusiv despre acest complex rezidențial. Persepolis Palladian Condominium e un ansamblu de 3 clădiri cu 124 de apartamente, construit în 2007 în Virgil Madgearu, între Șoseaua Nordului și (mai aproape de) Nicolae Caranfil. Au parcare subterană, însă nu au rezistat să nu umple și curtea din față de mașini, făcând și acolo o parcare oribilă, care-ți cam taie pofta și de mâncat și de locuit la ei.

Am intrat și în câteva apartamente de vânzare și pentru închiriere în Persepolis. Încă de la intrarea în incintă te izbește diferența. Coloane persane la poartă, apoi luxul oriental peste tot: holuri largi, marmură, o armură războinicească de soldat, canapele de pânză cu arabescuri. Au o piscină la subsol, saună, sală de gimnastică. Apartamentele sunt mari, în special cele cu terasa pe acoperiș, unde poți amenaja o adevărată grădină cu grătar, dacă vrei.

Apartamentele se vând cu 2,500-2,800€/mp, multe dintre ele fiind și la închiriere, atât pe termen lung cât și cu ziua. La închirierea pe termen lung prețurile sunt ciudat de variate, de la 7€/mp la mai mult decât dublu. Persepolis Palladian Condominium e ceva din altă lume pentru bucureșteanul europenizat. Nu zic că e mai bun sau mai prost, dar e diferit. Sigur, luxul oriental are adepții lui peste tot în lume, și Bucureștiul nu face excepție… (George Butunoiu – februarie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Dezvoltator Manochehr Saadati Sohi