Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Paris 38 Residence - RB 480(Locul 34/328)

(boutique, 16 apartamente, anul construirii: 2016)
Paris 38 Residence e minimalist, inclusiv la registrul cromatic. Acuma, cei cărora le place minimalismul, în general (însă eu nu mă număr printre ei), s-ar putea să-l găsească chiar frumos. Dar adepții stilului cubist în arhitectură sigur îl dau ca exemplu de reușită. Porțile, în special, au fost o mare noutate pentru locuitorii cartierului, care nu au mai văzut așa ceva de când trăiesc acolo.
Amplasament: 88
Estetică exterioară: 70
Estetică interioară: 72
Funcționalitate: 50
Property INDEX: RB 480

Stilul cubist în arhitectură la Paris 38 Residence

Paris 38 e un bloc construit recent, care și-a găsit loc pe Paris, una dintre cele mai frumoase și mai cunoscute străzi ale Bucureștiului elegant. Zona delimitată de Piața Victoriei – Kiseleff – Ion Mincu – Clucerului – Averescu – Prezan – Aviatorilor – Mircea Eliade cu ocolul Turgheniev, Dante, Gogol – Beller – Calea Dorobanților și înapoi în Piața Victoriei ca să se închidă cercul e cea mai întinsă zonă compactă cu o eleganță aristocratică, cu istorie și cu multe secrete, cu poezie. E înverzită, foarte frumoasă, și pe cale de consecință și de departe cea mai scumpă imobiliar din București. Pătratul Piața Victoriei – Statuia Aviatorilor – Piața Dorobanților – Perla e zona „Capitale”, pentru că multe străzi au numele unor astfel de orașe.

Blocul e minimalist, inclusiv la registrul cromatic. Acuma, cei cărora le place minimalismul, în general (însă eu nu mă număr printre ei), s-ar putea să-l găsească chiar frumos. Pentru ceilalți e interesant, însă despre frumusețe nu prea mă pot pronunța. Dar adepții stilului cubist în arhitectură sigur îl dau ca exemplu de reușită. Porțile, în special, au fost o mare noutate pentru locuitorii cartierului, care nu au mai văzut așa ceva de când trăiesc acolo. A fost construit de către Adrian Alexander Smeu (cel care a cosntruit și Maria Rosetti 38 Residence) și preluat apoi de către Isabelle Iacob, prințesa medicamentelor, și de bărbatul ei, Val Iacob, cel cu Beautik Haute Parfumerie.

O problemă serioasă cu Paris 38 Residence este că nu are garaj si nicio parcare, de niciun fel. Greu de spus cum a primit autorizația de construcție, mai ales că nu e un bloculeț, e un bloc destul de mare, cu două corpuri, 16 apartamente. Agenții imobiliari care au vândut apartamentele aici au spus că din acest motiv au fost obligați să vândă destul de ieftin – spre 3,500€/mp – ceea ce pentru o stradă precum Paris e cu cel puțin 30% sub prețurile uzuale care se vehiculează. (George Butunoiu – decembrie 2021)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...