Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

One Herăstrău Plaza - RAM 443(Locul 81/328)

(ansamblu rezidențial, 2 blocuri, 6 - 12 niveluri, 156 apartamente)
One Herăstrău Plaza e, așadar, un ansamblu rezidențial la care avantajele cele mai importante sunt legate de funcționalitate - mai ales apropierea de punctele comerciale de utilitate curentă, cum ar fi cele din incintă, mallul Promenada sau diversele altele în apropiere, sau de marile restaurante din Parcul Herăstrău.
Amplasament: 62
Estetică exterioară: 68
Estetică interioară: 87
Funcționalitate: 67
Property INDEX: RAM 443
One Herastrau Plaza Property Index GB Real Estate

One Herăstrău Plaza sunt de partea bună a sondajului

Am făcut un sondaj în care am întrebat dacă existența spațiilor comerciale de la parterele clădirilor din ansamblurile rezidențiale sunt mai degrabă un avantaj sau un dezavantaj pentru locatari. Rezultatele, deloc surprinzătoare, au fost că părerile sunt împărțite în mod egal:

Dacă aș fi făcut acest sondaj într-o țară civilizată, rezultatele ar fi înclinat în mod semnificativ spre partea cu avantajele decât spre cea cu dezavantajele (dezordine, mizerie, aglomerație, zgomot, mașini în plus etc.). Explicația e simplă: acolo, „la ei”, dacă te angajezi prin contract că ții curat, atunci așa faci. „La noi”, însă, contractele sunt opționale, după cum bine se știe.

Daca proprietarul clădirii ține foarte bine lucrurile în mână și le impune tuturor locatarilor, și mai ales celor din spațiile comerciale și firme reguli stricte de ordine, curățenie și comportament, atunci e un mare avantaj să locuiești într-un ansamblu rezidențial cu comerț de utilitate curentă în incintă. Dar dacă nu, e mai degrabă un dezavantaj…

One United Properties, stăpânul ansamblului, pare să aibă inteligența și puterea unei mâini forte când e vorba despre disciplină în clădirile lor. Cel puțin așa se vede, până în acest moment. Așa că până și unui conservator ca mine i-ar plăcea să poată coborî în tricou în mijlocul iernii până la restaurant, cafenea, cofetărie sau ce mai e pe acolo.

One Herăstrău Plaza e un ansamblu cu două blocuri mari, cu 156 de apartamente.

Nu sunt ele foarte originale arhitectural și estetic, însă par bine făcute, arată destul de bine pe ansamblu, mai ales pe lângă blocurile ceva mai vechi din cartierul Aviației. Ca adresă de plic au Zăgazului 21-25, însă intrarea comună e pe Șoseaua Pipera, foarte circulată în orice moment al zilei. Cei de la etajele de sus au o vedere interesantă, totuși. Mai ales cei din blocul din dreapta care se uită direct în curtea marii biserici Sfinții Apostoli Petru și Pavel – Herăstrău. Iar dacă se țin slujbele afară, pot să se pocăiască și să se sfințească direct din balcon, fără să mai coboare.

Ca la toate blocurile mari ale lui One United Properties, intrările și holurile sunt largi, bine făcute, cu decoruri și spații sociale pentru locatari și pentru vizitatori – așa cum se vede în poze. Curtea interioară dintre blocuri e și ea un spațiu interesant, deși nu e privat. La disability access stau foarte bine: nicio treaptă, oricât de mică, pentru cei cu dizabilități motrice (fizice), lifturile încăpătoare, după cum am spus.

One Herăstrău Plaza e, așadar, un ansamblu rezidențial la care avantajele cele mai importante sunt legate de funcționalitate – mai ales apropierea de punctele comerciale de utilitate curentă, cum ar fi cele din incintă, mallul Promenada sau diversele altele în apropiere, sau de marile restaurante din Parcul Herăstrău. Dar nici avantajele legate de estetică și confort nu rămân mult în urmă… (George Butunoiu – martie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Companie One United Properties