Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

One Floreasca Lake - RAS 499

(ansamblu rezidențial, 3 blocuri, 2 - 5 niveluri, 68 apartamente, anul construirii: 2013-2015)
One Floreasca Lake e unul dintre ansamblurile mici ale celor de la One United Properties, eclipsate acum de numeroasele lor complexuri rezidențiale mari, și chiar gigantice – cum va fi cel din Cotroceni, odată terminat - cu un tip de lux liniștit mai puțin asociat imaginii lor.
Amplasament: 86
Estetică exterioară: 72
Estetică interioară: 83
Funcționalitate: 68
Property INDEX: RAS 499 (Locul 14/373)
One Floreasca Lake Property Index GB Real Estate

One Floreasca Lake, tipul de lux liniștit mai puțin cunoscut al lui One United

Erau terenuri virane acolo, până nu demult, însă acum a devenit unul dintre polii rezidențiali premium ai Bucureștiului, cam la același nivel cu zona dintre Șoseaua Nordului și Nicolae Caranfil. Și chiar a depășit-o, după părerea multor specialiști din domeniul real estate, fiindcă a reușit să rămână la un nivel acceptabil, față de jungla urbanistică ce a ajuns acum vecina ei de lângă Herăstrău, după ce primăria a permis oricui să construiască acolo, unde și cum vrea.

Șoseaua Pipera, de unde începe strada Moeciu, e destul de urâtă, lacul Floreasca și țărmul său sunt frumoase, chiar și încă în ruine, așa că pe o distanță de câteva sute de metri vedem un crescendo de la aglomeratul și zgomotul dintr-un capăt și până la liniștea surprinzătoare din celălalt.

One Floreasca Lake au avut norocul să-și găsească loc în capătul calm și frumos. Între ei și lac e o singură clădire rezidențială, ceva cu siluetă de depozit petrolier. E un ansamblu de trei clădiri construite între 2013 și 2015. Au câte cinci niveluri, cu 68 de apartamente – surprinzător de multe când te uiți la clădiri din stradă, nu se vede cât de mari sunt.

Arhitectural nu sunt vreo capodoperă,

dar sunt bine întreținute, nu vezi urme de degradare decât dacă le cauți cu orice preț. Interioarele spațiilor comune, însă, intrările și holurile arată foarte bine – și asta face parte din conceptul de bază al celor de la One United Properties, după cum se știe foarte bine. Aerele condiționate sunt bine pitite în balcoane. Un avantaj pentru trecătorii care se uită la blocurile cu aspect meridional, dezavantaj pentru locatari, desigur.

Curtea din față ar fi meritat mai multă atenție, și nu doar ca parcare pentru cei cărora le este lene să folosească garajul subteran. Dar compensează în mare măsură cu o grădină frumoasă între cele două blocuri, cu copaci adevărați, cu copaci ornamentali și cu multă verdeață – loc ideal de joacă pentru copiii din incintă, cum se vede după jucăriile uitate pe alei.

One Floreasca Lake e unul dintre ansamblurile mici ale celor de la One United Properties, eclipsate acum de numeroasele lor complexuri rezidențiale mari, și chiar gigantice – cum va fi cel din Cotroceni, odată terminat. Sigur, fiecare concept are avantajele și dezavantajele lui. Dar e bine pentru clienții lor, fiindcă au de unde alege… (George Butunoiu – martie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Companie One United Properties