Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

One Charles de Gaulle - RAB 494

(ansamblu rezidențial, 2 blocuri, boutique, 33 apartamente, anul construirii: 2018)
One Charles de Gaulle readuce puțin echilibru urbanistic în celebra piață, însă deloc suficient. Prin urmare, ultimul cuvânt rămâne lui Hagag. Să vedem ce va ieși. Sper ca Nicușor Dan să nu mai aprobe vreodată ce au fost în stare să facă cei de dinaintea lui...
Amplasament: 80
Estetică exterioară: 79
Estetică interioară: 78
Funcționalitate: 60
Property INDEX: RAB 494 (Locul 21/373)
One Charles de Gaulle - GB Real Estate Property Index

One Charles de Gaulle e prima construcție serioasă din celebrul rond după turnul lui Hergan.

Când te roagă cineva să-i sintetizezi luxul imobiliar din București, spui Primăverii, Aviatorilor, Dorobanți, desigur! Ei bine, toate acestea se unesc într-un singur punct pe hartă, și cerculețul acela se numește Piața Charles de Gaulle!

Ei bine din nou, chiar acolo au reușit cei de la One să construiască un bloc, terminat în 2018! Două, mai bine spus, fiindcă sunt două clădiri, spate în spate: una cu intrarea chiar din rond, porțiunea dintre Calea Dorobanților și Bulevardul Primăverii, iar cealaltă pe Pictor Daniel Rosenthal. Parcarea e comună, se intră prin spate pentru ambele clădiri („scări”, cum le spun ei), însă în rest clădirile sunt complet separate.

Amândouă străzile sunt frumoase și înverzite, numai că pe Rosenthal, chiar alături, e un teren viran care arată jalnic acum, face praf toată ambianța pe partea aceea. Dacă se va construi ceva acolo, va lua ani de zile de șantier. Dacă vor face un parc, va lua mult mai puțin. Dar nu cred că va face nimeni niciun parc, după cum știm că merg lucrurile în București…

Clădirile One Charles de Gaulle au câte cinci niveluri, cu 33 de apartamente în total, dintre care 4 penthouses, și 55 de locuri în parcarea subterană. Au ultimul etaj retras, pentru o terasă mare, panoramică. Bine concepute și construite, proporțiile, culorile și contrastele foarte bine încadrate în peisaj. Știu că au primit și niște premii pentru design și eficiență energetică. Apartamentele sunt relativ mici, cu 3 și 4 camere și cu suprafețe între 88 și 139 mp utili. Un dezavantaj ar fi înălțimea apartamentelor, care nu prea se încadrează în standardele luxului rezidențial, fiind în zona blocurilor „de masă”.

Intrarea, în special, e de remarcat, cu acoperiș lung, până în stradă.

Și la fel gardul înalt și compact din arbuști ornamentali. Holurile și spațiile comune sunt destul de înguste, însă, dacă este să ne raportăm tot la standardele luxului rezidențial. Sunt placate cu marmură neagră – culoarea și textura preferată a celor de la One, pe care am găsit-o și la alte clădiri rezidențiale ale lor. Tot din cauza constrângerilor foarte stricte de spațiu, nici parkingul nu este la aceleași standarde. Nu au rampă pentru cei cu dizabilități fizice și scările sunt destul de multe – mai ales la intrarea din Rosenthal. Dar au lift care coboară până în garajul subteran, ceea ce le mai simplifică puțin viața celor în scaune cu roți, însă tot trist și frustrant trebuie să fie pentru ei. E curios de ce nu au făcut această rampă până la urmă, fiindcă la intrarea din rond se vede clar că era proiectată și îi lăsaseră loc in partea stângă a scării. Să fi fost doar un constructor neatent?

M-am uitat pe Internet și am văzut că prețurile de la One Charles de Gaulle sunt pe la 6,000€/ mp. Când le-au pus în vânzare în 2016, prețurile erau între 5,000-7,600€/mp. La momentul lansării la vânzare, au fost cea mai scumpă proprietate rezidențială colectivă din București, și foarte probabil și din țară.

Piața Charles de Gaulle merită mult mai mult, sper să o revedem revenită la viață. După revoluție, Hergan a construit turnul acela, care pe mine mă deranjează mai puțin decât pe alții. Dar clădirile de la intersecția cu Mareșalul Prezan sau oribilul fost hotel Helvetia nu aveau ce căuta acolo. Și nici să aprobe primăria un atât de prost plan de renovare a clădirii Bauhaus a lui Marcel Iancu! One Charles de Gaulle readuce puțin echilibru urbanistic, însă deloc suficient. Prin urmare, ultimul cuvânt rămâne lui Hagag. Să vedem ce va ieși. Sper ca Nicușor Dan să nu mai aprobe vreodată ce au fost în stare să facă cei de dinaintea lui… (George Butunoiu – martie 2022)

*

Referințe:

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Companie One United Properties