Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

North Residence - RM 325

(6 - 12 niveluri)
North Residence, cu cinci etaje, pare să fie un bloc mai nou decât cele din jur, sau să fi avut fațadele renovate de curând. Oricum, e puțin mai „digerabil” din punct de vedere arhitectural decât „marii” săi vecini, My Residence și Șoseaua Nordului 64.
Amplasament: 58
Estetică exterioară: 45
Estetică interioară: 58
Funcționalitate: 30
Property INDEX: RM 325 (Locul 288/373)
GBRE - North Residence (Barajul Arges 24-28)

Cartierul Francez e zona dintre Șoseaua Nordului, Gafencu, Nicolae Caranfil și Ceasornicului, aproape de Ambasada Chinei. Unii exclud din el colțul dintre Nisipari și Ceasornicului, alții nu. A fost un cartier de case, unele chiar modeste. Nu se construiau blocuri aici din cauza solului ud și moale din apropierea lacului, însă tehnologiile mai noi au reușit să treacă peste asta, și acum s-a ajuns în extrema cealaltă, locul s-a umplut de blocuri, dintre care unele nu ar avea ce să caute într-un oraș civilizat și modern.

E o adevărată „junglă urbană” cu tot ce se poate imagina din punct de vedere imobiliar și arhitectural puse de-a valma și din ce în ce mai înghesuite, până aproape de sufocare: Village Francais care va fi dărâmat cu totul pentru a face loc unui proiect imobiliar modern, și pe bună dreptate, deoarece casele lui demodate seamănă acum cu o colonie muncitorească, vile construite care pe unde, unele pentru care un student de la arhitectură ar pica examenul dacă ar veni cu un asemenea proiect, cocioabe în ruine și drumuri cu noroi, mai ales înspre Epocii, Solzilor și Nisipari, ansambluri gigantice și rămase acum în urma vremurilor, ca acela de la Șoseaua Nordului 64, alături de unele ale zilelor noastre, ca Vida sau Win. Fără îndoială, cea mai precisă „definiție” a Bucureștiului de după revoluție…

North Residence, cu cinci etaje, pare să fie un bloc mai nou decât cele din jur, sau să fi avut fațadele renovate de curând. Oricum, e puțin mai „digerabil” din punct de vedere arhitectural decât „marii” săi vecini, My Residence și Șoseaua Nordului 64, însă și aici aerele condiționate sunt pe fațadă, iar la unele nici măcar nu s-au obosit să lipească de perete conductele.

Sunt doar blocuri înalte împrejur, și la distanță nepermis de mică. Iar în spate e un șantier, drumul cu noroi. Nimic verde, nici cea mai firavă încercare de decor ambiental, ba dimpotrivă, au parcare pe toate părțile, însă una agresivă, cu mașinile lipite de zid, chiar sub ferestrele apartamentelor de la parter.

Intrarea e simplă, strict utilitară, probabil încă în lucru, fiindcă nu a balustrade la scări. Și holul central e în lucru, fără desk pentru portar.

Nu au rampă pentru cei cu dizabilități fizice și scările sunt destul de multe. Probabil că au lift care coboară până în garajul subteran, ceea ce le mai simplifică puțin viața, însă tot trist și frustrant trebuie să fie pentru ei… (George Butunoiu – martie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...