Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Nordului 62 - RM 381

(6 - 12 niveluri)
Intrarea în clădirea din Nordului 62 e pe lateral, unde au un copac bătrân și un mic spațiu verde sub zidurile clădirii de alături, mult prea apropiate pentru înălțimea ei. Intrarea e rezonabilă, holul central arată bine, au portar cu desk.
Amplasament: 70
Estetică exterioară: 43
Estetică interioară: 61
Funcționalitate: 44
Property INDEX: RM 381 (Locul 196/373)
GBRE - cladiri rezidentiale din zona Herastrau - Primaverii (Nordului 62)

Cartierul Francez e zona dintre Șoseaua Nordului, Gafencu, Nicolae Caranfil și Ceasornicului, aproape de Ambasada Chinei. Unii exclud din el colțul dintre Nisipari și Ceasornicului, alții nu. A fost un cartier de case, unele chiar modeste. Nu se construiau blocuri aici din cauza solului ud și moale din apropierea lacului, însă tehnologiile mai noi au reușit să treacă peste asta, și acum s-a ajuns în extrema cealaltă, locul s-a umplut de blocuri, dintre care unele nu ar avea ce să caute într-un oraș civilizat și modern.

E o adevărată „junglă urbană” cu tot ce se poate imagina din punct de vedere imobiliar și arhitectural puse de-a valma și din ce în ce mai înghesuite, până aproape de sufocare: Village Francais care va fi dărâmat cu totul pentru a face loc unui proiect imobiliar modern, și pe bună dreptate, deoarece casele lui demodate seamănă acum cu o colonie muncitorească, vile construite care pe unde, unele pentru care un student de la arhitectură ar pica examenul dacă ar veni cu un asemenea proiect, cocioabe în ruine și drumuri cu noroi, mai ales înspre Epocii, Solzilor și Nisipari, ansambluri gigantice și rămase acum în urma vremurilor, ca acela de la Șoseaua Nordului 64, alături de unele ale zilelor noastre, ca Vida sau Win. Fără îndoială, cea mai precisă „definiție” a Bucureștiului de după revoluție…

Am copiat o bună parte din descrierea de la „marele” său vecin, Șoseaua Nordului 64 (dar la fel și My Residence), fiindcă cele două clădiri rezidențiale sunt nu numai lipite una de cealaltă, ci seamănă în mai multe privințe: aceeași înălțime și număr de niveluri, la fel de neinspirate arhitectural, antene de satelit pe balcoane, aerele condiționate pe fațadă. E bine întreținut, degradarea se vede destul de puțin.

La parter sunt sedii de firme, dintre care doar una, o clinică dentară, pare să aducă un beneficiu direct locatarilor prin prezența sa acolo. Celelalte, dimpotrivă, strică și mai mult imaginea de ansamblu rezidențial.

Intrarea în clădire e pe lateral, unde au un copac bătrân și un mic spațiu verde sub zidurile clădirii de alături, mult prea apropiate pentru înălțimea ei. Intrarea e rezonabilă, holul central arată bine, au portar cu desk.

Ușa de la garaj e în întregime la nivelul solului, ceea ce strică și mai mult fațada. Se vede o rampă lină, însă e ceva puțin obișnuit în ziua de azi, mai ales în zonele cu pretenții. La fel, aleea din față e folosită ca parcare, dar una agresivă, cu mașinile lipite de zid, chiar sub ferestrele firmelor de la parter.

Și strada tot parcare este, desigur, ca în tot Bucureștiul, de altfel. Iar în față, peste drum, se pregătește un șantier gigantic, așa că următorii ani nu par să aducă nimic mai bun pentru liniștea, aerul, curățenia și odihna și plăcerea ochiului locatarilor din Șoseaua Nordului 62. Ba dimpotrivă… (George Butunoiu – martie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...