Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

My Residence - RM 350(Locul 246/328)

(6 - 12 niveluri)
La My Residence am copiat o bună parte din descrierea de la Șoseaua Nordului 64 fiindcă cele două clădiri rezidențiale sunt nu numai gard în gard, ci seamănă mult din aproape toate punctele de vedere.
Amplasament: 61
Estetică exterioară: 45
Estetică interioară: 49
Funcționalitate: 52
Property INDEX: RM 350
GBRE - Blocul My Residence (Barajul Argesului 41)

Cartierul Francez e zona dintre Șoseaua Nordului, Gafencu, Nicolae Caranfil și Ceasornicului, aproape de Ambasada Chinei. Unii exclud din el colțul dintre Nisipari și Ceasornicului, alții nu. A fost un cartier de case, unele chiar modeste. Nu se construiau blocuri aici din cauza solului ud și moale din apropierea lacului, însă tehnologiile mai noi au reușit să treacă peste asta, și acum s-a ajuns în extrema cealaltă, locul s-a umplut de blocuri, dintre care unele nu ar avea ce să caute într-un oraș civilizat și modern.

E o adevărată „junglă urbană” cu tot ce se poate imagina din punct de vedere imobiliar și arhitectural puse de-a valma și din ce în ce mai înghesuite, până aproape de sufocare: Village Francais care va fi dărâmat cu totul pentru a face loc unui proiect imobiliar modern, și pe bună dreptate, deoarece casele lui demodate seamănă acum cu o colonie muncitorească, vile construite care pe unde, unele pentru care un student de la arhitectură ar pica examenul dacă ar veni cu un asemenea proiect, cocioabe în ruine și drumuri cu noroi, mai ales înspre Epocii, Solzilor și Nisipari, ansambluri gigantice și rămase acum în urma vremurilor, ca acela de la Șoseaua Nordului 64, alături de unele ale zilelor noastre, ca Vida sau Win. Fără îndoială, cea mai precisă „definiție” a Bucureștiului de după revoluție…

Am copiat o bună parte din descrierea de la Șoseaua Nordului 64 fiindcă cele două clădiri rezidențiale sunt nu numai gard în gard, ci seamănă mult din aproape toate punctele de vedere: aceeași înălțime și număr de niveluri, la fel de foarte mari, la fel de banale arhitectural, degradarea la fel, începe să fie vizibilă, pe ici, pe colo, antene de satelit pe balcoane, unii și-au închis balcoanele ca pe vremea comuniștilor, pe furiș. Intrările la fel de banale, și aici nu au portari, ca dincolo. Înspre mai bine, față de marele vecin, este că nu se văd aerele condiționate pe fațadă decât pe la parter.

Nu au rampă pentru cei cu dizabilități fizice și scările sunt destul de multe. Sper că au lift care coboară până în garajul subteran, ceea ce le mai simplifică puțin viața, însă tot trist și frustrant trebuie să fie pentru ei…

La fel, aleea din față e folosită ca parcare, dar una agresivă, cu mașinile lipite de zid, chiar sub ferestrele celor de la parter.

Și strada tot parcare este, desigur, ca în tot Bucureștiul, de altfel. Iar în față, peste cele două case, se pregătește un șantier gigantic, așa că următorii ani nu par să aducă nimic mai bun pentru liniștea, aerul, curățenia și odihna și plăcerea ochiului locatarilor din My Residence. Ba dimpotrivă… (George Butunoiu – martie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...