Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Moxa Residence - RS 348

(2 - 5 niveluri, 23 apartamente, anul construirii: 2014)
Apartamentele din Moxa Residence se vând cu surprinzătorul preț de 4,700€/mp util și presupun că vizează pe tinerii corporatiști emancipați, dornici de apropierea de centrul vibrant, hipsterii, neo-boema, bobo, străinii nefamiliști în căutate de iubire...
Amplasament: 57
Estetică exterioară: 61
Estetică interioară: 56
Funcționalitate: 35
Property INDEX: RS 348 (Locul 256/373)
Moxa Residence - Property Index GB Real Estate

Neo-boema de la Moxa Residence

Dacă te bate la cap un străin care a venit pentru prima dată la noi și tot insistă să-i spui cum e în România, du-l pe strada Sfinții Voievozi, și în zece minute ai terminat cu explicațiile, înțelege singur, fără să obosești cu vorbitul. Începi din Moxa, cu aristocrația Academiei Române și a irealei sale grădini, parcul Nicolae Iorga cu Palatul Ghica pe o parte și Biserica Sfântul Nicolae Tabacu de cealaltă. Și o iei către Liceul George Enescu.

Faci apoi cotul, vezi pe mâna stângă o clădire modernă, surprinzătoare pentru locurile acelea, pe care scrie Vernescu Residence, alături de blocuri comuniste murdare, care vorbesc fără vorbe despre acele vremuri. Apoi Piața Sfinții Voievozi, un imund petic de pământ cu iarbă uscată și coșuri de gunoi negolite. Mergi, dai de case cu farmecul vremurilor bune de altădată, treci de surprinzător de reușitul verde boem al Urban Space-ului. La capăt ajungi la Biserica Sfinții Voievozi și la faimoasa baie comunală pentru numeroșii bucureșteni din Calea Griviței, care nu au astfel de luxuri în casele dărâmate prin care locuiesc. Te întorci prin celălalt capăt la străzii Moxa. Între două blocuri noi, un șir de case în ruine, terase și mici comerțuri proletare, tomberoane cu mult gunoi în ele. Da, străinule, iată, acesta e Bucureștiul secolului 21, aceasta e Patria noastră…

Chiar unde strada face cotul ca să reiasă înspre civilizația și aristocrația Căii Victoriei,

a Palatului Ghica, a somptuozității de cazinou a Casei Vernescu, e Moxa Residence – chiar vizavi de faimosul cămin cu studente studioase. Un bloc mic, cu patru niveluri, lipit spate în spate de o casă care îi vine doar până la primul etaj. Moxa Residence a fost finalizat în anul 2014 de firma Green Residence, parte a Arcon, și a fost vândut către actualul proprietar în procedură de insolvență. Acum nu mai există sarcini asupra imobilului. Proiectul a fost preluat de banca finanțatoare și a rămas nelocuit câțiva ani, înaintea preluării de către dezvoltatorul New Residence. Acesta a fost recondiționat complet, iar finisajele au fost refăcute. Clădirea arată bine, în general, arhitectura la zi, estetica rezonabilă. Griului metalic i-ar fi stat mai bine în altă zonă a Bucureștiului, însă presupun că încadrarea în peisaj era ultima grijă a celor care s-au străduit să readucă această clădire la viață.

Spațiile interioare sunt strâmte, și era de așteptat să fie astfel, fiindcă au fost nevoiți să se încadreze într-un spațiu foarte limitat. La parter au spații comerciale goale de închiriat, deci un minus la estetică, fiind încă neamenajate. Apartamentele din Moxa Residence se vând cu surprinzătorul preț de 4,700€/mp util și presupun că vizează pe tinerii corporatiști emancipați, dornici de apropierea de centrul vibrant, hipsterii, neo-boema, bobo, străinii nefamiliști în căutate de iubire… (George Butunoiu – februarie 2022)

Property INDEX GB Real Estate - Moxa Residence

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...