Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Blocul de pe Jean Monnet 33 e nou, mijlociu spre mic cu cele patru etaje ale sale, bine conceput arhitectural, elegant, culori și contraste frumoase, distinctiv din punct de vedere estetic, bine integrat în eleganța străzii. Are o minusculă insulă de verdeață în față. Intrare bine făcută, destul de generoasă, portar cu desk. E cel mai elegant dintre blocurile post-decembriste de pe frumoasa stradă.
Amplasament: 88
Estetică exterioară: 80
Estetică interioară: 72
Funcționalitate: 51
Property INDEX: RB 497 (Locul 16/373)
GBRE - cladiri rezidentiale din zona Herastrau - Primaverii (Jean Monnet 33)

Monnet 33 e cam ceea ce ar trebui să fie, dacă e să autorizezi blocuri pe frumoasa stradă…

Zona delimitată de Piața Victoriei – Kiseleff – Ion Mincu – Clucerului – Averescu – Prezan – Aviatorilor – Mircea Eliade cu ocolul Turgheniev, Dante, Gogol – Beller – Calea Dorobanților și înapoi în Piața Victoriei ca să se închidă cercul e cea mai întinsă zonă compactă cu o eleganță aristocratică, cu istorie și cu multe secrete, cu poezie. E înverzită, foarte frumoasă, și pe cale de consecință și de departe cea mai scumpă imobiliar din București. Pătratul Piața Victoriei – Statuia Aviatorilor – Piața Dorobanților – Perla e zona „Capitale”, pentru că multe străzi au numele unor astfel de orașe.

Strada Jean Monnet e una dintre cele mai cunoscute din cartierul bucureștean Primăverii, și el poate cel mai cunoscut din oraș, fiind cel mai râvnit, cel mai scump, locul în care își au casele președintele și foștii președinți, prim-miniștrii și majoritatea celor din guvern, celebritățile, vechii și noii îmbogățiți. Începe în Teheran, traversează Primăverii și se termină în Mircea Eliade, în dreptul Lacului Bordei. Plin cu copaci bătrâni, puțin circulat, puțin zgomot, multe vile, puține blocuri rezidențiale și de birouri.

Blocul de pe Jean Monnet 33 e nou, mijlociu spre mic cu cele patru etaje ale sale, bine conceput arhitectural, elegant, culori și contraste frumoase, distinctiv din punct de vedere estetic, bine integrat în eleganța străzii. Are o minusculă insulă de verdeață în față. Intrare bine făcută, destul de generoasă, portar cu desk. Nu au nicio treaptă la intrare, oricât de mică, așa că cei cu dizabilități au cel mai facil acces cu putință. E cel mai elegant dintre blocurile post-decembriste de pe frumoasa stradă. Măcar mai restabilește puțin echilibrul stricat de roșiaticul său vecin, dar și de alți intruși. Din portofoliul lui Radu Dimofte, din câte știu, prin grupul lui Wellkept Imobiliare. (George Butunoiu – martie 2022)

*

Referințe:

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...