Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Moliere 12-14 - RM 469

6 - 12 niveluri, 22 apartamente, anul construirii: 2016
investitor: Dan Ioan Popescu, arhitect: Vlad Cavarnali
Au câteva insulițe cu verdeață în Moliere 12-14, însă paradoxal, tocmai laturii cu intrarea i-au acordat cea mai puțină atenție: o nișă cu instalațiile murdare de aer condiționat chiar aproape de ușă, cu tomberoanele de gunoi și cu lucruri aruncate, cofretul electric.
Amplasament: 90
Estetică exterioară: 60
Estetică interioară: 64
Funcționalitate: 44
Property INDEX: RM 469 (Locul 58/657)

Când grija pentru imagine trece de la dezvoltator la asociația de proprietari din Moliere 12-14…

Strada Moliere e una dintre cele mai cunoscute din cartierul bucureștean Primăverii, și el poate cel mai cunoscut din oraș, fiind cel mai râvnit, cel mai scump, locul în care își au casele președintele și foștii președinți, prim-miniștrii și majoritatea celor din guvern, celebritățile, vechii și noii îmbogățiți. E o stradă foarte scurtă, începe în Jean Monnet și se termină în Mircea Eliade, dar e cunoscută pentru că acolo locuiește Ion Iliescu. Iar dacă traversezi bulevardul, spre Turgheniev, ajungi la casele lui Băsescu, a lui Johannis, locuința de serviciu a prim-ministrului, a ambasadorului SUA.

E o stradă din Parcelarea Monnet cu circulația restricționată la rezidenți, puțin zgomot, deci, destul de multă verdeață. Ce le strică mult din ambianță e terenul viran de pe colțul cu Eliade, care e așa de mulți ani, pentru că proprietarii nu obțin aprobările să construiască un bloc, așa cum ar vrea – printre altele pentru că e o fântână monument istoric chiar în mijloc, din câte am auzit.

Blocul este nou, reconstruit pe un proiect mai vechi al Generalcom SA. A fost al lui Dan Ioan Popescu și acesta, care a preluat structura și apoi a schimbat destul de mult conceptul. La un moment dat a fost preluat de către Dan Petrescu, din câte mi s-a spus, dar nu știu detalii despre natura tranzacției. Presupun că avea legătură și cu terenul viran de vizavi, tot al lui Dan Petrescu, cel din fața lui Moliere Residence pentru care e greu să obțină autorizația de construcție din cauza unor restricții legate de monumentele istorice.

Moliere 12-14 are șase niveluri, destul de bine conceput arhitectural și estetic, deși cuminte și conservator, fără să iasă în evidență. E pe colțul cu Mircea Eliade, intrarea fiind prin Moliere. Au câteva insulițe cu verdeață, însă paradoxal, tocmai laturii cu intrarea i-au acordat cea mai puțină atenție: o nișă cu instalațiile murdare de aer condiționat chiar aproape de ușă, cu tomberoanele de gunoi și cu lucruri aruncate, cofretul electric.

Tot la parter e un sediu de firmă, aparent fără vreun folos pentru locatari, ba dimpotrivă. Intrarea e neobișnuită, destul de ciudată, două plăci mari din fier ruginite estetic, sau vopsite ca să pară astfel, oricum. Sunt sigur că a fost un puseu de originalitate din partea arhitectului (Vlad Cavarnali, din câte spune toată lumea), însă destul de riscant… Nu au rampă pentru cei cu dizabilități fizice. Probabil că au lift care coboară până în garajul subteran, ceea ce le mai simplifică puțin viața, însă tot trist și frustrant trebuie să fie pentru ei… (George Butunoiu – martie 2022)

Referințe:

Moliere 12-14, cladiri rezidentiale

Moliere 12-14 vara, Property Index (residential) GB Real Estate

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...