Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Modrogan 4A - RS 477(Locul 37/354)

(2 - 5 niveluri, 24 apartamente)
Modrogan 4A se ține destul de bine pentru vârsta sa. Blocul rezidențial a fost construit înainte de criza din 2008 de către Dinu Patriciu și de fratele său, Șerban. Mai este cunoscut ca blocul elitelor PNL-PDL, alintat de către cunoscuți ca „Blocul Vasile Blaga”. E un bloc mare, masiv, deși are doar patru niveluri, cu garajul subteran în spate, pe strada Tirana.
Amplasament: 88
Estetică exterioară: 66
Estetică interioară: 72
Funcționalitate: 50
Property INDEX: RS 477
GB Real Estate, residential properties Bucharest - Aleea Modrogan 4A

Modrogan 4A, numit de către cunoscuți și Blocul Vasile Blaga

Construirea și istoria blocului din Aleea Modrogan 4A sunt legate de politic, de politicieni și de oamenii cu bani. Chiar față în față cu palatul în care acum are sediul central PNL, acela construit de către boierul Alexandru Filipescu la începutul secolului trecut, cumpărat apoi de către Carol al II-lea pentru Elena Lupescu, amanta sa.

Blocul rezidențial a fost construit înainte de criza din 2008 de către Dinu Patriciu și de fratele său, Șerban. La un moment dat a trecut în proprietatea lui Dan Petrescu, însă nu e prea clar când și cum. Mai este cunoscut ca blocul elitelor PNL-PDL, alintat de către cunoscuți ca „Blocul Vasile Blaga”. E un bloc mare, masiv, deși are doar patru niveluri, cu garajul subteran în spate, pe strada Tirana, ceea ce e un avantaj față de cei obligați să aibă porțile garajului lângă intrarea principală.

Modrogan 4A nu e urât,

însă marea alee Modrogan, și mai ales faimoasele sale palate vecine – ca să amintim și pe cel al Ministerului de Externe – ar fi meritat mult mai mult. Strada e celebră nu atât prin noii îmbogățiți care s-au aciuit acolo, cât pentru forma sa semicirculară aproape unică în Bucuresti, fiind inelul interior al Aleii Alexandru, dar mai ales pentru platanii săi uriași, printre cei mai frumoși din oraș.

Modrogan 4A se ține destul de bine pentru vârsta sa. Se văd urmele de degradare, însă sunt cele normale, și chiar puțin în ton cu atmosfera de București vechi din jur. Au o mică grădină proprie în față, bine separată de ochii lumii de un gard de beton, peste care e unul din lemn, peste care e încă unul din plăci de plastic, ca peste toate acestea să mai fie și un perete compact de arbuști ornamentali. La disability access stau foarte bine: nicio treaptă, oricât de mică, pentru cei cu dizabilități motrice (fizice), lifturile suficient de încăpătoare. (George Butunoiu – martie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...