Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Mircea Eliade 32 - RS 468(Locul 47/354)

(2 - 5 niveluri, 12 apartamente, anul construirii: 2006)
Mircea Eliade 32 din Parcelarea Monnet e un bloc cuminte, discret, conservator. Proprietarii i-au cerut proiectantului o clădire care să nu iasă cu nimic în evidență, arhitectural, estetic sau în orice alt fel. Dar apartamentele sunt bine concepute, bine împărțite, blocul pare foarte solid, „de modă veche”, fără compromisuri. Au o înălțime surprinzător de mare, de 3m, ceea ce rar mai vezi acum...
Amplasament: 88
Estetică exterioară: 57
Estetică interioară: 65
Funcționalitate: 49
Property INDEX: RS 468
Property Index (residential Nordului) GB Real Estate - Mircea Eliade 32

Mircea Eliade 32, un bloc conservator, de modă veche. În sensul ei bun…

Dacă împarți numărul bucureștenilor care au Bulevardul Mircea Eliade ca adresă în buletin la lungimea străzii, o să reiasă, aproape sigur, ceva foarte mic, măsurat cu ce ar da celelalte străzi din zonele scumpe ale orașului. Sunt multe ancore imobiliar rezidențiale aici: Parcul Bordei, „triunghiul de aur” al real estate-ului bucureștean, cu faimoasele lui 5 străzi înguste, cele mai frumoase din Capitală. Tot aici stau, de o parte și de cealaltă, președintele Johannis, foștii Băsescu, Iliescu și Ceaușescu, prim-ministrul și alții ca ei. Apoi, Parcul Floreasca și Lacul Floreasca, pe care îl înconjoară. Unde, așadar, să mai faci și blocuri?

Totuși, câțiva norocoși au descoperit în plimbările lor pe lângă lac niște parcele și au decis să construiască acolo. Sunt doar trei blocuri pe Mircea Eliade: două pe partea stângă, cum mergi spre Beller, Nicora Building și mai noul său vecin, iar pe dreapta e cel roșu, dar cu adresa pe Pușkin, așa că nu-l punem, sunt Primăverii Residence și Moliere 12-14, dar tot cu adresele pe altă stradă, așa că nici acestea nu se consideră eliadiste. Iar imediat după Moliere 12 vine acesta, Mircea Eliade 32, singurul de pe partea dreaptă. Dacă nu luam în calcul One Mircea Eliade, desigur, care e altă poveste, totuși. Tot aici Hagag vor construi un bloc care promite să fie un landmark imobiliar al luxului rezidențial, chiar vizavi de Ambasada Kuweitului, în fosta casă a lui Ceaușescu. Dar vor trece câțiva ani buni până atunci.

Mircea Eliade 32, din Parcelarea Monnet, e un bloc cuminte, discret, conservator. Proprietarii – Adrian și Radu Mitrofan, cei care au și clădirile din Barbu Delavrancea 31-33, Gogol 4, Teheran 22 și Gheorghe Brătianu 18 – i-au cerut proiectantului o clădire care să nu iasă cu nimic în evidență, arhitectural, estetic sau în orice alt fel. Sau atât s-a putut prin 2006, când au construit-o ei… Bine măcar că nu e urâtă să o ții minte. Așa, măcar, când ajungi la Mesogios, ai și uitat că ai trecut pe lângă ea și nu-ți mai amintești nici măcar dacă îți arată cineva o poză cu blocul. Dar apartamentele sunt bine concepute, bine împărțite, blocul pare foarte solid, „de modă veche”, fără compromisuri. Au o înălțime surprinzător de mare, de 3m, ceea ce rar mai vezi acum, chiar la blocurile noi cu cele mai scumpe apartamente. Garajul subteran, de asemenea, e foarte înalt, nu știu de ce atâta risipă de spațiu, nici nu-mi aduc aminte să mai fi văzut de curând așa ceva. Și e larg, cu spații mari pentru fiecare mașină. Au și paznic. Prețurile sunt pe măsură. Un apartament de 300mp care a fost de vânzare aici în urmă în februarie 2022 s-a dat cu peste 5,000€/mp. (George Butunoiu – februarie 2022)

*

Referințe:

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Dezvoltator Radu Mitrofan

Dezvoltator Adrian Mitrofan