Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Lake Park & Residence - RM 341(Locul 255/328)

(6 - 12 niveluri)
Lake Park & Residence e un bloc cu patru niveluri construit în 2005, ceea ce explică arhitectura demodată și puținătatea estetică a clădirii. Mai ales că degradarea începe să fie vizibilă, și nu doar când te uiți de aproape.
Amplasament: 67
Estetică exterioară: 33
Estetică interioară: 53
Funcționalitate: 34
Property INDEX: RM 341
GBRE - Lake Park & Residence (Aleea Priporului 15-19)

Cartierul Francez e zona dintre Șoseaua Nordului, Gafencu, Nicolae Caranfil și Ceasornicului, aproape de Ambasada Chinei. Unii exclud din el colțul dintre Nisipari și Ceasornicului, alții nu. A fost un cartier de case, unele chiar modeste. Nu se construiau blocuri aici din cauza solului ud și moale din apropierea lacului, însă tehnologiile mai noi au reușit să treacă peste asta, și acum s-a ajuns în extrema cealaltă, locul s-a umplut de blocuri, dintre care unele nu ar avea ce să caute într-un oraș civilizat și modern.

E o adevărată „junglă urbană” cu tot ce se poate imagina din punct de vedere imobiliar și arhitectural puse de-a valma și din ce în ce mai înghesuite, până aproape de sufocare: Village Francais care va fi dărâmat cu totul pentru a face loc unui proiect imobiliar modern, și pe bună dreptate, deoarece casele lui demodate seamănă acum cu o colonie muncitorească, vile construite care pe unde, unele pentru care un student de la arhitectură ar pica examenul dacă ar veni cu un asemenea proiect, cocioabe în ruine și drumuri cu noroi, mai ales înspre Epocii, Solzilor și Nisipari, ansambluri gigantice și rămase acum în urma vremurilor, ca acela de la Șoseaua Nordului 64, alături de unele ale zilelor noastre, ca Vida sau Win. Fără îndoială, cea mai precisă „definiție” a Bucureștiului de după revoluție…

Formal, perimetrul dintre strada Ceasornicului și Aleea Priporului, unde e Ambasada Chinei, nu face parte din Cartierul Francez, însă mulți îl includ și pe acesta, date fiind caracteristicile zonei. Totuși, aceasta e zona mai „respirabilă”, cu străzi ceva mai largi, mai puține șantiere și mai mulți copaci.

Lake Park & Residence e un bloc cu patru niveluri construit în 2005, ceea ce explică arhitectura demodată și puținătatea estetică a clădirii. Mai ales că degradarea începe să fie vizibilă, și nu doar când te uiți de aproape. Gardul înalt și compact din tablă (sau plastic?) urâțește și mai mult locul, și la fel și porțile ca la casele de la țară.

Au un garaj la parter (alt anacronism), însă nu pare să fie folosit, dată fiind bordura continuă a trotuarului.

Dar dată fiind valoarea semnificativă imobiliar a amplasamentului, nu cred ca ar mira pe nimeni ca peste câțiva ani să vadă Lake Park & Residence reconstruită din temelii și adusă la standardele zilei, dacă nu chiar dărâmată cu totul și înlocuită cu ceva ultramodern. (George Butunoiu – martie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...