Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

La Maison Dumbrava Roșie - RB 498(Locul 19/328)

(boutique, 16 apartamente, anul construirii: 2020)
În ziua în care scriu, La Maison Dumbrava Roșie mi se pare cel mai frumos bloc rezidențial din București. Personal îl apreciez mai mult pentru estetica exterioară decât pe mai scumpele Kiseleff 16 și La Gloire Elite, cele care s-au instalat în partea de sus a topului Property Index. Mai ales că la parter au ales să pună o galerie de artă, și nu vreun sediu de firmă sau de bancă.
Amplasament: 80
Estetică exterioară: 84
Estetică interioară: 82
Funcționalitate: 53
Property INDEX: RB 498
La Maison Dumbrava Rosie, GB Real Estate

Este La Maison Dumbrava Roșie, cel mai frumos bloc rezidențial al momentului?

Bucureștiul vechi are trei zone rezidențiale scumpe bine conturate, cu personalitate imobiliară proprie, distinctă: Capitale – Kiseleff – Primăverii, Cotroceni și Grădina Icoanei, care aceasta din urmă e și cea mai restrânsă ca întindere. În cea din centru – dacă prin centrul Bucureștiului înțelegem axa Piața Universității – Piața Romană – strada Dumbrava Roșie este cea mai elegantă. Și nu doar prin somptuozitatea marilor și vechilor case boierești, ci și prin copacii bătrâni și traficul redus.

La Maison Dumbrava Roșie nu a avut norocul să-și găsească un loc în capătul străzii de la Grădina Icoanei și Parcul Ioanid, care e cel mai bogat, ci în celălalt, spre Dacia, unde luxul se întrerupe brusc la Aurel Vlaicu și încep blocurile și casele mai neîngrijite.

Când se uită la La Maison, mulți cred că acolo e o casă peste care au construit trei etaje de bloc și pe care au extins-o în același fel și spre Piața Spania. Dar nu, acela e un bloc nou construit, de sus până jos, iar ce se vede cel mai frumos în poză e doar zidul fațadei fostei case, pe care l-au recuperat în întregime și l-au restaurant așa cum se vede.

În ziua în care scriu, La Maison Dumbrava Roșie mi se pare cel mai interesant bloc rezidențial din București.

Personal îl apreciez mai mult pentru estetica exterioară decât pe mai scumpele Kiseleff 16 și La Gloire Elite, cele care s-au instalat în partea de sus a topului Property Index. Mai ales că la parter au ales să pună o galerie de artă, și nu vreun sediu de firmă sau de bancă. Încă se lucrează la interior, însă holul central pare să fie spectaculos, pe măsura ansamblului. ca să nu mai spun și de liftul său unicat, care le imită pe cele deschise și cu plasă de sârmă de pe vremuri. Știu că sunt multe controverse pe piață legate de estetica acestei clădiri, și chiar printre arhitecți, care spun că proiectul inițial aprobat nu prevedea păstrarea doar a fațadei cu rol strict decorativ, ci o bucată mai mare din vechea clădire. Oricum, cine știe mai multe legate de acest subiect este rugat să scrie la comentarii sau să ne trimită informațiile pe adresa redacției.

Prețurile sunt aproape de jumătatea celor din Kiseleff 16 și din Varșovia 6, despre care am vorbit mai sus. Adică în jur de 6,000€/mp. Asta și pentru că spațiul cu forme neregulate i-a obligat la niște contorsiuni arhitecturale care a afectat funcționalitatea optimă a unora dintre apartamente. Dar oricum ar fi, condominiumul La Maison Dumbrava Roșie va rămâne mult timp un landmark al peisajului imobiliar premium din București, de tip boutique… (George Butunoiu – martie 2022)

Prețuri din anunțuri:

  • 6,600€/mp util (3 camere, 240 mp, 40 mp terasa, etaj 1) - noiembrie 2021
  • 6,200€/mp util (3 camere, 150 mp, 190 mp terasa, etaj 4) - noiembrie 2021
  • 4,200€/mp util (4 camere, 220 mp, 36 mp terasa, etaj 2) - mai 2022
  • 5,150€/mp util (2 camere, 81 mp, 19 mp terasa, etaj Parter) - mai 2022
  • 5,670€/mp util (4 camere, 177 mp, 75 mp terasa, etaj Intermediar) - mai 2022
  • 6,160€/mp util (5 camere, 255 mp, 46 mp terasa, etaj 1) - mai 2022

Referințe:

Casa din Dumbrava Roșie 18 când nu era obiectiv de tranzacție imobiliară:

Casa din Dumbrava Rosie 18

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...