Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Herăstrău 9 - RB 513

(boutique, 4 apartamente)
Așadar, lucrurile fiind lămurite cu strada, rămâne doar să te uiți la poze ca să vezi cum stă treaba cu minusculul bloc boutique din Herăstrău 9. Au avut decența să-l încadreze foarte bine în peisaj, din toate punctele de vedere, sacrificând și acoperișul blocului ca să pună acolo aerele condiționate și nu pe pereți. Sigur, puteau pune și o rampă pentru cei în cărucioare cu rotile, dar s-or fi gândit că ei nu vor ajunge niciodată așa...
Amplasament: 92
Estetică exterioară: 77
Estetică interioară: 80
Funcționalitate: 49
Property INDEX: RB 513 (Locul 8/373)
Herastrau 9 - Property Index (residential) GB Real Estate

Herăstrău 9, pentru cei care nu vor face copii…

Să-mi spună cineva o stradă mai frumoasă decât Herăstrău, dacă știe! Turgheniev cu Dante și cu Gogol, de peste drum, unde stau Johannis, Băsescu, prim-ministrul și alții ca ei? Nu, nu sunt! Ștefan Burcuș? Nu e. Dumbrava Roșie? Nici. Doctorii Grecescu, Iosif, Romniceanu? Nici ei. Mahatma Gandhi? Da, se apropie mult, dar nu o întrece. Iar din „triunghiul de aur” al Bucureștiului (Primăverii – Aviatorilor – Eliade), la vot a ieșit ceva mai bine decât Pușkin (compromisă, oricum), Monnet și Crângului, la balotaj cu Heleșteului.

Sigur, dacă strada Herăstrău ar fi închisă de tot circulației auto, sau să devină chiar privată, ar fi și mai frumoasă. Dar și așa, în afară de mașinile scumpe ale localnicilor, cine să treacă pe acolo, și de ce? Că e cu sens unic și îngustă, sporește semnificativ farmecul oricărei străzi bogate. Singurul dezavantaj al acestor străzi cu trotuare foarte strâmte, sau chiar fără trotuare deloc, este că nu au arbori comunitari, ci toată verzimea și toată vine din curțile oamenilor, nu de la marii copaci bătrâni care își unesc coroanele vara și fac un tunel, cum e pe Andrei Mureșanu, de pildă.

Așadar, lucrurile fiind lămurite cu strada, rămâne doar să te uiți la poze ca să vezi cum stă treaba cu minusculul bloc boutique din Herăstrău 9. Dan Petrescu, cel care l-a construit, a cerut să fie bine încadrat în peisaj, din toate punctele de vedere,  și arhitecții l-au ascultat, sacrificând și acoperișul blocului ca să pună acolo aerele condiționate și nu pe pereți. Sigur, puteau pune și o rampă pentru cei în cărucioare cu rotile, dar s-or fi gândit că ei nu vor ajunge niciodată așa, nici nu vor primi în casă musafiri cu dizabilități și nici nu vor face copii ca să trebuiască să urce cu căruțurile pe scări. Acum clădirea este închiriată integral de către o firmă din domeniul medical. (George Butunoiu – martie 2022)

*

Referințe:

Property Index (residential) - Herastrau 9
*

Cartierul Primaverii din Bucuresti - Property Index GB Real Estate

*

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Dezvoltator Dan Petrescu