Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

H Victoriei 139 - RM 409(Locul 144/328)

(6 - 12 niveluri, 33 apartamente)
La parterul H Victoriei 139 este The Saint, un cocktail bistro de succes. Garaj nu au deloc, nu era nevoie atunci când a fost făcut blocul. Și nu era bloc boieresc, ci pentru middle-class, cu apartamente destul de mici, dar cu marele, imensul avantaj a poziției.
Amplasament: 61
Estetică exterioară: 66
Estetică interioară: 76
Funcționalitate: 47
Property INDEX: RM 409
H Victoriei 139 - Property Index GB Real Estate

Israelienii de la Hagag Development Europe au făcut un lucru bun și util social cu H Victoriei 139

Calea Victoriei e Calea Victoriei, oricine o cunoaște din romane și din filme, chiar dacă nu a ajuns vreodată să se plimbe pe ea. Iar dacă nu a ajuns, poate că e chiar mai bine, rămâne cu o imagine mai frumoasă și incomparabil mai romantică decât surpriza neplăcută pe care ar avea-o la prima vedere.

Israelienii de la Hagag Development Europe au preluat în 2017 cunoscuta clădire Art Deco de la intersecția cu Gheorghe Manu, construită în 1940 de arhitectul Arghir Culina, și au reconstruit-o în întregime pană la sfârșitul lui 2021. Zona e frumoasă și urâtă în porțiunea aceea: Palatul Cantacuzino cu Muzeul George Enescu, frumoasa biserică a Sfintei Cruci și a Sfântului Vasile cel Mare – Victoria și Institutul de Istorie a Artei George Oprescu, al lui Silvan Ionescu, de o parte, și o mare groapă între ei și palatul Casei Vernescu, pe cealaltă parte. Și nicio șansă să dispară prea curând acea râpă, fiindcă e într-un litigiu care va mai dura încă mulți ani, sau zeci de ani, după tradiția justiției din România.

Au menținut toate detaliile artistice ale fațadei, dar mi-e greu să cred că în proiectul inițial fuseseră toate date cu var alb, sau gri foarte deschis, cum pare acum, și nu aveau balustradele de la balcoane sau coloanele de altă culoare. Ușa de la intrare, chiar pe Calea Victoriei, a rămas, sau au făcut una în același stil. Holul central, scările și culoarele sunt bine făcute, cu câteva elemente decorative de efect.

La parter au The Saint, un cocktail bistro de succes. Garaj nu au deloc, nu era nevoie atunci când a fost făcut blocul. Și nu era bloc boieresc, ci pentru middle-class, cu apartamente destul de mici, dar cu marele, imensul avantaj a poziției. Prețurile sunt pe la 5,000€/mp.

Nu au rampă pentru cei cu dizabilități fizice și scările sunt destul de multe. Și nici lift care să-i ia din altă parte. Însă au o scuză, chiar nu aveau cum și unde să facă așa ceva. (George Butunoiu – februarie 2022)

Prețuri din anunțuri:

  • 5,500€/ mp util (2 camere, 48 mp, et. 1, et. 3) – noiembrie 2021
  • 6,550€/mp util (3 camere, 69 mp + terasă 10 mp, et. 5) – noiembrie 2021

H Victoriei 139 - Property Index (residential)
*

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...