Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Grigore Mora 11 - RS 467(Locul 49/328)

(2 - 5 niveluri, 5 apartamente)
Blocul din Grigore Mora 11 a fost construit cu mult înainte de celebrul său vecin, Mora Residence, fiind chiar o mică vedetă pe piața închirierilor de office de tip boutique, cu câteva firme și instituții cunoscute având acolo primul sediu, înainte de a se muta către spații mari. O clădire cuminte, discretă, puțin invazivă în peisajul aristocratic al Parcelării Mornand.
Amplasament: 91
Estetică exterioară: 58
Estetică interioară: 60
Funcționalitate: 46
Property INDEX: RS 467
Grigore Mora 11, Property INDEX GB Real Estate Residential

Grigore Mora 11 au uitat să mai dea importanță și micilor detalii…

Parcelarea Mornand – triunghiul Piața Charles de Gaulle, Piața Dorobanților, Zambaccian – e una dintre zonele rezidențiale frumoase ale Bucureștiului. Mai puțin marele teren al Televiziunii Române, aciuită acolo din 1968, care a transformat grădina în parcare, și ce a mai rămas verde e mai mult neîngrijit.

Asaltul asupra Parcelării Mornand a început ceva mai târziu decât în alte părți ale Bucureștiului vechi aristocratic, prin colțul de la Piața Charles de Gaulle, unde s-au construit turnurile de birouri. Pe Ermil Pangrati nu s-au construit blocuri mari, ci doar câteva clădiri urâțele și cu arhitectură stângace. Pe Zambaccian blocul portocaliu de la numărul 33 e de mult acolo, și acum e în lucru ceva ce pare destul de hidos după schele, între străzile Blaremberg și Starostescu, vizavi de blocul lui Adrian Năstase, tot nou și el. Strada Grigore Mora a pățit-o în capătul dinspre Calea Dorobanților, cu câteva clădiri cu inconfundabila arhitectură diletantă a anilor 90. Mijlocul a rămas intact, în capătul dinspre Zambaccian fiind un singur bloc nou, despre care am scris că e cuminte și nu agresiv cu vecinii.

Blocul din Grigore Mora 11 a fost construit cu mult înainte de celebrul său vecin, Mora Residence, fiind chiar o mică vedetă pe piața închirierilor de office de tip boutique, cu câteva firme și instituții cunoscute având acolo primul sediu, înainte de a se muta către spații mari. O clădire cuminte, discretă, puțin invazivă în peisajul aristocratic al Parcelării Mornand. În timp a intervenit rutina, însă, și acum dau mai puțină importanță micilor detalii legate de imagine. Dar stau încă destul de bine, totuși… (George Butunoiu – aprilie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...