Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Gorki 22 - RS 439(Locul 89/328)

(2 - 5 niveluri)
Blocul din Gorki 22 e ceva mai vechi, lipit de o casă care-i vine până la jumătate și foarte aproape de alt bloc, tot postrevoluționar și el. Nu e urât, dar se vede că e din alt ciclu arhitectural și urbanistic, cu aparatele de aer condiționat sus pe pereți, parterul ocupat de un garaj cu două uși mari.
Amplasament: 86
Estetică exterioară: 53
Estetică interioară: 59
Funcționalitate: 47
Property INDEX: RS 439
Maxim Gorki 22, GB Real Estate Property Index

Gorki 22, blocul lipit de casă

Careul acela Primăverii – Jean Monnet – Teheran – Calea Dorobanților a fost foarte frumos. Și acum este, fiindcă e unul dintre cele mai înverzite și mai liniștite bucăți de București vechi. Și cele mai scumpe de pe piața imobiliară, desigur, pe cale de consecință. Dar nu mai este cum era, și nici nu va mai fi vreodată, fiindcă blocurile noi înlocuiesc vechile case, una câte una. Și nu au cum să fie la fel de frumoase, oricât de iscusit ar fi arhitectul.

Sunt cinci străzi paralele aici, toate privilegiat de înguste, încât să nu-i intereseze pe șoferi să intre pe ele decât dacă chiar au vreo nevoie anume: Pictor Daniel Rosenthal, Pictor Barbu Iscovescu, Pictor Ion Negulici, și doi mari scriitori ruși, Tolstoi și Gorki. Străzile cu pictori au vile frumoase, pe cele cu scriitori ruși au fost construite blocuri mici prin anii 50, mai ales în porțiunea dintre Teheran și Amiral Constantin Bălescu. Blocuri de tip cutie de chibrituri, cu câte două etaje, așa cum era politica vremurile acelea, care acum arată destul de dezolant.

Pe Gorki s-a construit mult în ultimii ani în porțiunea dintre Amiral Bălescu și Bulevardul Primăverii. Clădiri noi înghesuite una în cealaltă, pentru că au fost făcute în locul unor care de multe ori mai mici decât ele. Blocul din Gorki 22  e ceva mai vechi, lipit de o casă care-i vine până la jumătate și foarte aproape de alt bloc, tot postrevoluționar și el. Nu e urât, dar se vede că e din alt ciclu arhitectural și urbanistic, cu aparatele de aer condiționat sus pe pereți, parterul ocupat de un garaj cu două uși mari. (George Butunoiu – martie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...