Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Gheorghe Șonțu 4 - RS 353(Locul 240/328)

(2 - 5 niveluri)
Imobilul de pe Gheorghe Șonțu 4 e construit în alte vremuri post-revoluționare – deși nu atât de îndepărtate pe cât pare, după niște concepte și modele care au dispărut definitiv și care nu vor mai reînvia vreodată. Sper...
Amplasament: 71
Estetică exterioară: 34
Estetică interioară: 50
Funcționalitate: 45
Property INDEX: RS 353
GB Real Estate Property Index - 4 Gheorghe Sontu

Gheorghe Șonțu 4 și Gheorghe Șonțu 6, studii de caz în viitoarele manuale de arhitectură

Strada Gheorghe Șonțu, între bulevardele Kiseleff și Aviatorilor și paralelă cu mai cunoscutele Popa Savu, Emanoil Porumbaru și Alexandrina, a fost foarte frumoasă odată. Pe o parte a ei erau case vechi, pe cealaltă erau celebrele blocuri de pe Mareșal Prezan, cu fața către Parcul Herăstrău. Se aciuiseră acolo noii conducători ai României după revoluție. Dar aceștia și-au luat case mult mai mari acum și în faimoasele blocuri cu două niveluri au rămas sediul PSD Sector 1, Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, firme și firmulițe ale lor. Și poate și vreun politician mai sărac, în tranziție către o casă adevărată. Dar peste toate, se construiește un mare ceva chiar în fața blocului Gheorghe Șonțu 12, ceea ce îi va asigura lui și întregii străzi praful și zgomotul necesare pentru mulți ani de acum înainte.

Scriu „la pachet” despre cele două blocuri, Gheorghe Șonțu 4 și Gheorghe Șonțu 6, mai ales că le-au și lipit unul de celălalt, deși sunt destul de diferite din punct de vedere arhitectural și estetic. Dar acești doi termeni, „arhitectural” și „estetic” trebuie luați ad litteram, adică în sensul lor strict tehnic, pentru că nu e multă arhitectură în cele două Gheorghe Șonțuri, iar estetică nici atât. Construite în alte vremuri post-revoluționare – deși nu atât de îndepărtate pe cât par – după niște concepte și modele care au dispărut definitiv și care nu vor mai reînvia vreodată. Sper… (George Butunoiu – martie 2022)

*

Referințe:

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...