Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Gheorghe Șonțu 10-12 - RS 392(Locul 179/354)

(2 - 5 niveluri)
Știu bine blocul de pe Gheorghe Șonțu 10-12, am mai mulți prieteni care locuiesc sau lucrează acolo. Era pe lista scurtă a luxului atunci când a fost construit, însă a ieșit din ea, tras în jos mai ales de strada care a ajuns așa cum se vede în poze.
Amplasament: 73
Estetică exterioară: 44
Estetică interioară: 63
Funcționalitate: 42
Property INDEX: RS 392
GB Real Estate Property Index - 10-12 Gheorghe Sontu

Marele șantier a șubrezit gloria de altădată a lui Gheorghe Șonțu 12

Știu bine blocul acela, am mai mulți prieteni care locuiesc sau lucrează acolo. Era pe lista scurtă a luxului atunci când a fost construit, însă a ieșit din ea, tras în jos mai ales de strada care a ajuns așa cum se vede în poze.

Strada Gheorghe Șonțu, între bulevardele Kiseleff și Aviatorilor și paralelă cu mai cunoscutele Popa Savu, Emanoil Porumbaru și Alexandrina, a fost foarte frumoasă odată. Pe o parte a ei erau case vechi, pe cealaltă erau celebrele blocuri de pe Mareșal Prezan, cu fața către Parcul Herăstrău. Se aciuiseră acolo noii conducători ai României după revoluție. Dar aceștia și-au luat case mult mai mari acum și în faimoasele blocuri cu două niveluri au rămas sediul PSD Sector 1, Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, firme și firmulițe ale lor. Și poate și vreun politician mai sărac, în tranziție către o casă adevărată. Dar peste toate, se construiește un mare ceva chiar în fața blocului Gheorghe Șonțu 12, ceea ce îi va asigura lui și întregii străzi praful și zgomotul necesare pentru mulți ani de acum înainte.

Clădirea cu cinci niveluri e destul de simplă din punct de vedere arhitectural, cuminte, conservatoare. Are trei intrări la garajele subterane, ceea ce acum nu se mai face. Mai mult, sunt pe aceeași fațadă cu intrările în bloc. Ceea ce afectează și mai mult imaginea, și așa șubrezită destul de mult de degradarea care se vede peste tot, și mai ales pe spatele clădirii, dinspre Alexandrina. A fost construit de către Veronica Gușă de Drăgan, din câte se spune, fosta soție a lui Iosif Constantin Drăgan.

Nu au rampă pentru cei cu dizabilități fizice și scările sunt destul de multe. Probabil că au lift care coboară până în garajul subteran, ceea ce le mai simplifică puțin viața celor în scaune cu roți, însă tot trist și frustrant trebuie să fie pentru ei.

În Gheorghe Șonțu 12 și-au făcut sedii și reședințe mai multe ambasade (Peru, Chile, Portugalia) și numeroase firme, dar unii dintre ei caută să se mute acum, speriați de marele șantier. Mai ales că chiriile de peste 20€/mp nu mai sunt de mult atât de competitive pe piață… (George Butunoiu – februarie 2022)

*

Referințe:

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...