Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Gheorghe Brătianu 18 - RS 469(Locul 46/354)

(2 - 5 niveluri, 16 apartamente, anul construirii: 2007)
Dar ce stradă frumoasă Gheorghe Brătianu... Aceasta și vecina ei, Ștefan Burcuș, au rămas printre ultimele străzi aproape intacte, ferite pentru moment de turbarea urbanistică a primarilor și oamenilor de stat care au distrus iremediabil farmecul Bucureștiului vechi, cu istorie și poezie, descris atât de frumos în romanele pe care le citeam în liceu. Gheorghe Brătianu e una dintre puținele, foarte puținele străzi care au reușit să-și păstreze pavajul din piatră cubică de granit.
Amplasament: 88
Estetică exterioară: 62
Estetică interioară: 68
Funcționalitate: 45
Property INDEX: RS 469
GB Real Estate Property Index - Gheorghe Brătianu 18

Gheorghe Brătianu 18 e pe una dintre ultimele străzi cu pavaj din piatră cubică de granit…

Dar ce stradă frumoasă Gheorghe Brătianu, cea care desparte parcelările Jianu și Docenților… Aceasta și vecina ei, Ștefan Burcuș, au rămas printre ultimele străzi aproape intacte, ferite pentru moment de turbarea urbanistică a primarilor și oamenilor de stat care au distrus iremediabil farmecul Bucureștiului vechi, cu istorie și poezie, descris atât de frumos în romanele pe care le citeam în liceu. Gheorghe Brătianu e una dintre puținele, foarte puținele străzi care au reușit să-și păstreze pavajul din piatră cubică de granit. Restul au plecat toate către vilele și curțile politicienilor. Strada e foarte frumoasă pe toată lungimea ei: începe din Arhitect Ion Mincu, unde pe colț e cunoscuta casă cu cărămidă roșie a lui Hergan, și se termină în Docenților, unde face cotul.

Cu o arhitectură clasică, destul de cuminte, deloc intruzivă, cu cărămida ornamentală de pe fațadă și cu balcoanele din fier, blocul din Gheorghe Brătianu 18 (partea dreaptă a străzii, cu numere pare, e oficial în Parcelarea Jianu) se face rezonabil de bine acceptat în peisajul aristocratic al liniștitei și de bătrâni copaci umbrită străzi din spatele Kiseleffului, între cele două case care se văd în poză. A fost făcută prin 2007 de către Adrian și Radu Mitrofan, cei care au și clădirile din Barbu Delavrancea 31-33, Teheran 22, Gogol 4 și Mircea Eliade 32. Nu e nouă, desigur, însă au avut un arhitect suficient de inteligent încât să proiecteze într-un stil care să nu fie afectat de trecerea anilor. (George Butunoiu – martie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Dezvoltator Radu Mitrofan

Dezvoltator Adrian Mitrofan