Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Emanoil Porumbaru 68 - RB 458(Locul 58/354)

(boutique, 10 apartamente, anul construirii: 2021)
Blocul din Emanoil Porumbaru 68 (boutique, cum le place locatarilor să-i spună) e foarte cunoscut și agenților imobiliari, fiindcă e foarte bine făcut, cu materiale de calitate, e bine poziționat, deci se vinde scump și relativ repede. Comisioane mari, pe cale de consecință.
Amplasament: 75
Estetică exterioară: 71
Estetică interioară: 76
Funcționalitate: 49
Property INDEX: RB 458
GB Real Estate Property Index - 68 Emanoil Porumbaru

Emanoil Porumbaru 68 pe partea norocoasă a cunoscutei străzi. Cea cu numere pare…

Oana și George de la Melon Design Studio au proiectat un bloculeț în Cotroceni, construit în 2016, care a apărut menționat prin diverse reviste de arhitectură, au participat și la concursuri cu el. În 2018 au înmulțit bloculețul cu trei, rezultatul fiind blocușorul (blocul boutique, cum le place locatarilor să-i spună) din Emanoil Porumbaru 68, cu aceeași conformație, aceleași structuri decorative, aceleași culori, aceiași pereți de sticlă Reynaers. Gata în 2021. Dacă bloculețul din Cotroceni a fost atât de menționat și atât de participat pe la bienale, înseamnă că și despre de trei ori mai marele blocușor (bloc boutique, cum le place locatarilor să-i spună) din Emanoil Porumbaru 68 se vorbește în aceeași termeni. Așa că ce spune sau ce crede GB despre el nu mai contează.

Blocul din Emanoil Porumbaru 68 (boutique, cum le place locatarilor să-i spună) e foarte cunoscut și agenților imobiliari, fiindcă e foarte bine făcut, cu materiale de calitate, e bine poziționat, deci se vinde scump și relativ repede. Comisioane mari, pe cale de consecință. Cei mai mulți au cumpărat ca să locuiască ei acolo, nu ca investiție și pentru închiriat, ceea ce e întotdeauna un marker destul de clar în ceea ce privește valoarea și calitatea unei proprietăți. Cât privește concurența de la 60 sau de la 82-84, să așteptăm puțin și să vedem. Interesant e că toate sunt pe aceeași parte a străzii, cea cu numerele pare… 😊

Despre bucata aceea oraș, am tot scris,

dar mă simt obligat să reiau de fiecare dată: cele cinci străzi, Uruguay, Popa Savu, Emanoil Porumbaru, Alexandrina și Gheorghe Șonțu erau giuvaeruri urbanistice, și Bucureștiul ar fi meritat să rămână astfel. Dar politicienii și primarii au decis altceva. Toate s-au umplut de blocuri. Nu sunt blocurile un rău în sine, ci cele făcute de arhitecți care nu au mai deschis vreo carte după ultimul examen de la facultate, și aprobate de alți arhitecți care fură, pur și simplu. Și nu doar frumusețea și viitorul unui întreg oraș. Alexandrina a fost ceva mai ferită, dar Gheorghe Șonțu e compromis definitiv. Uruguay a pierdut deja jumătatea dinspre Aviatorilor, iar Emanoil Porumbaru încearcă din urmă să-l prindă. Popa Savu e încă în faza de inventariere a caselor care vor fi cumpărate și apoi dărâmate.

Rar poți vedea atâtea contraste înșirate pe câteva sute de metri, cum vezi pe Emanoil Porumbaru. De la Ion Mincu și până la Prezan vezi istoria de treizeci de a arhitecturii postdecembriste ilustrată mai precis decât ar putea să fie descrisă și analizată în orice manual, oricât de gros ar fi acesta. Pe Emanoil Porumbaru abia în ultimii ani se construiesc blocuri civilizate. Dar asta spunem noi acum, să nu credeți că acum zece, douăzeci de ani nu se găseau destui cărora să le placă și cele pentru care acum orice student de anul I ar pica de la primul examen. Și la concept și la proporții și la estetică și la tot! (George Butunoiu – februarie 2022)

Prețuri din anunțuri:

  • 8,100€/mp util ( camere, 145 mp, 35 mp terasa, etaj 1) - iulie 2022
Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Dezvoltator Ionut Tepes