Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

El Nido Residencial - RB 434(Locul 97/328)

(boutique, 18 apartamente, anul construirii: 2021)
El Nido Residencial înseamnă „cuibul” în spaniolă, și e așa pentru că dezvoltatorul e din acea parte de lume. E o clădire rezidențială boutique, cu 14 apartamente pe 5 niveluri. Bine concepută arhitectural, în stilul dominant al momentului, cu culori mai închise, contraste puternice...
Amplasament: 71
Estetică exterioară: 60
Estetică interioară: 72
Funcționalitate: 48
Property INDEX: RB 434

Estetică spaniolă contemporană la El Nido Residencial

El Nido Residencial înseamnă „cuibul” în spaniolă, și e așa pentru că dezvoltatorul e din acea parte de lume. E o clădire rezidențială boutique, cu 14 apartamente pe 5 niveluri. Bine concepută arhitectural, în stilul dominant al momentului, cu culori mai închise, contraste puternice, amestec interesant de texturi, nu s-au temut să folosească negrul lucios la intrări și spații comune, acolo unde puțini au făcut-o până acum. Intrarea în garajul subteran e neobișnuit de înaltă.

Strada Docenților e frumoasă și interesantă, fiind una dintre puținele străzi ale Bucureștiului care se întrerupe și continuă mai încolo, unde nu te mai aștepți să dai de ea. Începe din Clucerului (dar din punct de vedere poștal e invers), e largă pe patru benzi, cu case vechi și bogate. După ce trece de Kiseleff se îngustează și intră într-o zonă plină cu verdeață, de la marele parc al Hotelului Partidului (hotelul Triumf) pe dreapta și de la grădinile blocurilor partidului cu două niveluri și cu lift de pe stânga.

Acolo se îngustează strada, după care se oprește ajunge în perpendiculara pe ea Gheorghe Brătianu.

Dacă te plimbi vreo douăzeci de metri pe Brătianu, surpriză! Vezi că iarăși începe Docenților, o porțiune mai îngustă decât cele de dinainte și scurtă, se termină în Alexandrina. De data aceasta definitiv… În capătul acesta, flancat de o parte și de cealaltă de garajele SRI, s-au construit trei blocuri boutique: Docenților 1, chiar pe colț, apoi Docenților Residence pe aceeași parte, cu o casă mică între ele, iar vizavi e acest El Nido Residencial, terminat chiar zilele acestea. Pe Brătianu iarăși s-a construit, iar de unde reîncepe Docenților, la 12B, vizavi de marele hotel al partidului, e un boutique mai vechi, de prin 2008, cu trei niveluri.

Blocul El Nido Residencial e terminat mai demult, însă funcționari indolenți sau corupți i-au pus să aștepte nepermis de mult ultimele aprobări ca să-l dea în folosință finală. Apartamentele se vând aici cu peste 6,000€/mp construit, și aproape 7,000€/mp utili. (George Butunoiu – ianuarie 2022)

Prețuri din anunțuri:

  • 5,800€/mp util (5 camere, 206 mp, terasă 36 mp, et. 4) – decembrie 2021
  • 6,450€/mp util (5 camere, 206 mp, terasă 36 mp, et. 4) – august 2022
Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...