Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Docenților 12B - RB 429(Locul 112/328)

(boutique, 4 apartamente, anul construirii: 2008)
Docenților 12B un bloc mic, bine conceput și construit, și care se încadrează destul de bine în peisajul aristocratic al bogatului cartier. Impactul estetic negativ e redus, față de ce vedem la noii „invadatori” care acaparează acum metru cu metru zonele rezidențiale selecte ale Bucureștiului.
Amplasament: 76
Estetică exterioară: 61
Estetică interioară: 63
Funcționalitate: 43
Property INDEX: RB 429
GB Real Estate Property Index - 12B Docentilor

Docenților 12B, discret și încă elegant

Am fost de multe ori în acest mic bloc rezidențial din Docenților 12B, deoarece aici are reședința unul dintre prietenii mei buni. E un bloc mic, bine conceput și construit, și care se încadrează destul de bine în peisajul aristocratic al bogatului cartier. Impactul estetic negativ e redus, față de ce vedem la noii „invadatori” care acaparează acum metru cu metru zonele rezidențiale selecte ale Bucureștiului.

Felicia și Mihai Alexandrescu l-a construit cu foarte puțin înainte de 2008, din câte îmi aduc aminte, dar e foarte bine întreținut și arhitectural are un stil care nu-și trădează vârsta. Un mare, foarte mare atu acesta, dat fiind că e o raritate. Un alt avantaj este că garajul subteran e prin partea laterală a clădirii, pe Gheorghe Brătianu, și nu afectează deloc imaginea, ca la multe blocuri obligate să pună ambele intrări, și cea spre garaj și cea din clădire, pe aceeași fațadă. Nu au rampă pentru cei cu dizabilități fizice, deși ar fi avut loc să o facă. Probabil că au lift care coboară până în garajul subteran, ceea ce le mai simplifică puțin viața celor în scaune cu roți, însă tot trist și frustrant trebuie să fie pentru ei, mai ales că intrarea e pe altă stradă, după cum am spus. Un apartament aici se vinde cu puțin peste 5,000€/mp.

Strada Docenților e frumoasă și interesantă,

fiind una dintre puținele străzi ale Bucureștiului care se întrerupe și continuă mai încolo, unde nu te mai aștepți să dai de ea. Începe din Clucerului (dar din punct de vedere poștal e invers), e largă pe patru benzi, cu case vechi și bogate. După ce trece de Kiseleff se îngustează și intră într-o zonă plină cu verdeață, de la marele parc al Hotelului Partidului (hotelul Triumf) pe dreapta și de la grădinile blocurilor partidului cu două niveluri și cu lift de pe stânga.

Acolo se îngustează strada, după care se oprește și ajunge în perpendiculara pe ea Gheorghe Brătianu. Dacă te plimbi vreo douăzeci de metri pe Brătianu, surpriză! Vezi că iarăși începe Docenților, o porțiune mai îngustă decât cele de dinainte și scurtă, se termină în Alexandrina. De data aceasta definitiv… În capătul acesta, flancat de o parte și de cealaltă de garajele SRI, s-au construit trei blocuri boutique: Docenților 1, chiar pe colț, apoi Docenților Residence pe aceeași parte, cu o casă mică între ele, iar vizavi de acestea El Nido Residence, terminat chiar zilele acestea. Pe Brătianu iarăși s-a construit, de unde reîncepe Docenților. (George Butunoiu – ianuarie 2022)

Prețuri din anunțuri:

  • 5,100€/mp util (4 camere, 176 mp, etaj 2, 45mp terasa, boxă, loc parcare) – ianuarie 2022

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...