Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Docenților 1 - RB 433(Locul 100/328)

(boutique, 5 apartamente)
Așadar, e o competiție între Docenților 1 și Docenților Residence. Și ca să se complice și mai mult lucrurile, de curând a intrat și El Nido Residencial în această „luptă” frățească. Să vedem și comentariile cititorilor, poate se profilează mai bine câștigătorul…
Amplasament: 70
Estetică exterioară: 63
Estetică interioară: 68
Funcționalitate: 53
Property INDEX: RB 433
GB Real Estate Property Index - 1 Docentilor

Competiția dintre Docenților 1 și Docenților Residence

E o dispută între specialiștii pieței imobiliare nord bucureștene asupra întâietății dintre cele două clădiri rezidențiale boutique, Docenților 1, cea despre care scriem acum, și vecina ei de la 5B, Docenților Residence. Care dintre cele două blocuri e mai bun, mai frumos, mai funcțional. Și care poate să-și vândă mai scump cele câteva apartamente și spațiile de închiriat, pe cale de consecință.

Conceptual, estetic și cromatic sunt destul de diferite, și să spunem că arată destul de bine amândouă. Doi arhitecți care au vrut neapărat să-și depășească limitele originalității, fiecare în felul său. Dar care sunt aceste limite, va fi o temă interesantă pentru un articol separat. Dincolo de originalitate și estetică, materialele sunt de calitate, Docenților 1 e foarte bine întreținută. Are și o mică curte proprie, bine izolată de un zid și de o perdea compactă de arbuști ornamentali. Un alt avantaj este că garajul subteran e prin spatele clădirii, chiar pe la intrarea în garajul SRI, și nu afectează deloc imaginea, ca la multe blocuri obligate să pună ambele intrări, și cea spre garaj și cea din clădire, pe aceeași fațadă. Nu au rampă pentru cei cu dizabilități fizice, dar sunt doar câteva trepte la intrarea în Docenților 1. Probabil că au lift care coboară până în garajul subteran, ceea ce le mai simplifică puțin viața celor în scaune cu roți, însă tot trist și frustrant trebuie să fie pentru ei, mai ales că trebuie să intre și pe altă stradă, pe Alexandrina.

Cât despre amplasament, am mai scris că strada Docenților e frumoasă și interesantă,

fiind una dintre puținele străzi ale Bucureștiului care se întrerupe și continuă mai încolo, unde nu te mai aștepți să dai de ea. Începe din Clucerului (dar din punct de vedere poștal e invers), e largă pe patru benzi, cu case vechi și bogate. După ce trece de Kiseleff se îngustează și intră într-o zonă plină cu verdeață, de la marele parc al Hotelului Partidului (hotelul Triumf) pe dreapta și de la grădinile blocurilor partidului cu două niveluri și cu lift de pe stânga. Acolo se îngustează strada, după care se oprește ajunge în perpendiculara pe ea Gheorghe Brătianu. Dacă te plimbi vreo douăzeci de metri pe Brătianu, surpriză! Vezi că iarăși începe Docenților, o porțiune mai îngustă decât cele de dinainte și scurtă, se termină în Alexandrina. De data aceasta definitiv…

În capătul acesta, flancat de o parte și de cealaltă de garajele SRI, s-au construit trei blocuri boutique: Docenților 1, chiar pe colț, apoi Docenților Residence pe aceeași parte, cu o casă mică între ele, iar vizavi de acestea El Nido Residence, terminat chiar zilele acestea. Pe Brătianu iarăși s-a construit, iar de unde reîncepe Docenților, la 12B, vizavi de marele hotel al partidului, e un boutique mai vechi, de prin 2008, cu trei niveluri. Așadar, e o competiție între Docenților 1 și Docenților Residence. Și ca să se complice și mai mult lucrurile, de curând a intrat și El Nido Residencial în această „luptă” frățească. Să vedem și comentariile cititorilor, poate se profilează mai bine câștigătorul… (George Butunoiu ianuarie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...