Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Despot Vodă Residence - RS 393

(2 - 5 niveluri, 18 apartamente)
Despot Vodă Residence are o linie arhitecturală bine construită, culorile contrastante asigură o bună integrare în peisaj, însă lipsa de atenție la detalii e peste tot. Aparatele de aer condiționat sunt puse sus pe perete, vizibile de la Bucur Obor, dacă te uiți cu un binoclu de jucărie, pasajul către intrarea în bloc și către curtea interioară are rol pur funcțional,
Amplasament: 71
Estetică exterioară: 54
Estetică interioară: 60
Funcționalitate: 44
Property INDEX: RS 393 (Locul 176/373)
Despot Voda Residence Property Index GB Real Estate

Despot Vodă Residence fiind mic, o investiție în estetică ar fi costat foarte puțin…

Acolo e Bucureștiul de demult, dar acela pestrițissim, cu case vechi și noi, cu case dărâmate și case care încă stau în picioare, cu mici clădiri noi printre ele, ici și colo, cu puradei pe stradă și curți din care se mai aude câte un cotcodăcit de găină și un cântat de cocoș care te scoală la cinci dimineața, cu prăvălii la care jupânii stau pe băncuțe la ușă în așteptarea mușteriilor. Orice bucureștean știe despre ce vorbesc atunci când aude despre strada Viitorului, despre Piața Gemeni, Precupeții Vechi… Strada Despot Vodă are personalitate, e îngustă și cu case vechi, multe fără etaj – semn al apartenenței sociale a locuitorilor săi – cu copaci, pe ici, pe colo, cu mult farmec, pentru cei cu nostalgii. Începe în urâtul bulevard Ștefan cel Mare, șerpuiește lung prin Bucureștiul vechi și se termină în carnavalescul Viitorului, descris mai sus.

Despot Vodă Residence a fost terminat în 2021 chiar la capătul dinspre Viitorului, înghesuit între un bloc tot cu patru niveluri și o casă cu etaj. Linia arhitecturală e bine construită, culorile contrastante sunt interesante și asigură o bună integrare în peisaj, însă lipsa de atenție la detalii e peste tot. Aparatele de aer condiționat sunt puse sus pe perete, vizibile din Toamnei 134 sau chiar de la Bucur Obor, dacă te uiți cu un binoclu de jucărie, pasajul către intrarea în bloc și către curtea interioară are rol pur funcțional, fără vreo încercare de a-l înfrumuseța cât de cât, fire care atârnă acolo unde nu ar trebui.

Spațiile comune interioare sunt înguste, și e normal să fie astfel, fiindcă au trebuit să se restrângă la minimum cu ele, ca să lase loc pentru locuit. Au un garaj subteran, dar insuficient pentru 18 apartamente, așa că au amenajat unul supraetajat cu sistem de ridicat și în curtea interioară, în spate. Nu au rampă pentru cei cu dizabilități fizice și scările sunt destul de multe. Apartamentele se vând cu puțin peste 2,000€/mp în Despot Vodă Residence, ceea ce reconfirmă poziționarea exclusiv funcțională a micului bloc de locuințe, fără nicio altă pretenție. (George Butunoiu – martie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...